Manavgat Belediye Başkan Vekili Halimoğlu, SBS Türkiye şampiyonunu altınla ödüllendirdi

Antalya Manavgat Belediyesi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 3 yılın ortalamasına göre Türkiye birincisi olan öğrencisini cumhuriyet altınıyla ödüll

Antalya Manavgat Belediyesi, Seviye Belirleme Sınavı (SBS)'nda 3 yılın ortalamasına göre Türkiye birincisi olan öğrencisini cumhuriyet altınıyla ödüllendirdi.

SBS 6, 7 ve 8'inci sınıflarda 500 tam puan alarak Türkiye birincisi olan Özel Manavgat İlköğretim Okulu öğrencisi Mustafa Kurucu, ailesi ve Okul Müdürü Seyfullah Ekim'le birlikte Manavgat Belediye Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu'nu makamında ziyaret etti.

Başkan Vekili İbrahim Halimoğlu, SBS Türkiye birincisi Mustafa Kurucu'yu tebrik ederek tam altın taktı. Mustafa Kurucu'nun SBS'de Türkiye birincisi olmasından ötürü onur ve gurur duyduklarını belirten Halimoğlu, Manavgat'ın ismini ülke gündemine taşıdığı için kendisini yetiştiren öğretmenleriyle anne ve babası Eyüp-Günay Kurucu çiftine teşekkürü bir borç bildiğini kaydetti.

Halimoğlu, "Başta ülkemiz ve Manavgat'ımızın en önemli sorunu eğitim olduğuna inanıyorum. Antalya İl Genel Meclisi üyeliği yaptığım dönemde, bana bir şehrin ilk önceliği eğitim mi olmalı sağlık mı olmalı diye sorulmuştu. O zaman ben eğitim demiştim. Elbette sağlık da önemli ama eğitimli insan sağlığına da dikkat eder demiştim. Evet eğitim çok önemli. İyi bir eğitim, sağlığı da beraberinde getirir. Mustafa Kurucu'yu Manavgat'ımızın ismini ülke gündemine taşıdığı için teşekkür ediyorum. Başarılarının devamını diliyorum." diye konuştu.

Halimoğlu, Mustafa Kurucu'nun ilköğretim 2'nci sınıfa geçen kardeşi Osman'ı yanağından öperek, "Çalışkanlık ağabeyinden sana da bulaşsın." diyerek, başını okşadı.

SBS şampiyonu Mustafa Kurucu, arzusunun denize girmek olduğunu, ödül törenlerden vakit bulup halen denize giremediğini belirtti.