Kırıkkale İl Sağlık Müdürlüğü'nden Sıcak Uyarısı

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Uz

Kırıkkale İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Bediha Türkyılmaz, mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklarla birlikte nem oranında meydana gelen artışın sağlık açısından olumsuz etkiler oluşturabileceğini açıkladı.
Vatandaşları sıcak havalara karşı dikkatli olmaya çağıran Türkyılmaz, vatandaşları sağlıkları açısından sıcaklardan korunmak için çeşitli kişisel tedbirler alması konusunda uyardı.
Türkyılmaz, özellikle sıcaklığın en yüksek seviyede olduğu öğle saatlerinde sokağa çıkılmaması gerektiğini dile getirdi.
Türkyılmaz, "Eğer çıkmaları gerekiyorsa başlarını güneşten korumaları, ince ve açık renk giysiler giymeleri alınabilecek tedbirler arasındadır. Güneş altında çalışması gereken kişilerin çalışma saatlerini mümkün olduğu kadar sıcağın etkisinin daha az olduğu dönemlere ayarlaması gereklidir. Ancak kalp, tansiyon ve şeker gibi kronik hastalığı olanların, yaşlı ve çocukların bu saatlerde dışarı çıkmalarını önermiyoruz" şeklinde konuştu.
Türkyılmaz, "Sıcak yaz günlerinde beslenme de çok büyük önem arz etmektedir. Ağır yağlı yiyecekler yerine daha hafif sebze ağırlıklı beslenmek gerekir. Ayrıca aşırı sıcaklar sebebiyle vücut daha fazla sıvı kaybedeceği için bu günlerde sıvı alımının da arttırılması gerekmektedir. Mecburiyetten dolayı dışarıya çıkmış ve sıcağa maruz kalmış kişilerde sıcak çarpması da görülebilmektedir. Terlemeyi azaltan tansiyon ve psikiyatri ilaçları kullananların sıcak çarpmasına karşı daha dikkatli olmaları
gerekmektedir. Sıcak çarpması kendisini baş ağrısı, baş dönmesi, bulantı ve iştahsızlık, halsizlik, şeklinde göstermektedir. Güneşe maruz kalıp bu tarz şikayetleri olan hemşerilerimiz mutlaka aile sağlığı merkezlerimize ya da hastanelerimize başvurmalıdır. Herkesin kendi sağlığı için konuya gerekli hassasiyeti göstermesini bekliyoruz" dedi.