Kaymakam Işık: Yeni açılan işletmeler, ilçedeki ekonomik gelişmenin göstergesi

Antalya'nın Kumluca ilçesi Kaymakamı Salih Işık, yeni açılan işletmelerin Kumluca'daki ekonomik gelişmenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Antalya'nın Kumluca ilçesi Kaymakamı Salih Işık, yeni açılan işletmelerin Kumluca'daki ekonomik gelişmenin bir göstergesi olduğunu söyledi.

Adnan Menderes Bulvarı üzerinde açılan Kumluca Paşazade Restaurant'ın protokol yemeğine katılan Kaymakam Salih Işık, ilçenin ekonomik durumu ile ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Kumluca'nın Antalya'nın en önemli tarım merkezlerinden biri olduğunu dile getiren Işık, "Kumluca Antalya'nın ilçeleri içinde alt yapısını tamamlamış ender ilçelerden. Tarım sektöründe özelikle de örtü altı sebzecilikte (seracılık) ilçemiz ülke genelinde yetiştirdiği ürün, izlenebilirlik ve istihdam alanlarında söz sahibi konumunda."

Son zamanlarda söz konusu gelişmelerin paralelinde ilçede her geçen gün yeni iş kapısı sayılacak işletmeler açıldığına dikkat çeken Işık, şöyle devam etti:"Bunlardan biri de yeni hizmete başlayan bu lokanta. İşletme sahiplerini ve çalışanlarını kutluyorum. Üreten insana, ülkemizin her zaman ihtiyacı var."

İlçenin her alanda diğer ilçelere örnek olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya da "İlçemiz, Türkiye'nin ilk ve tek ISO 1002 Kalite Belgesi'ne sahip olan bir belediyesine sahip." dedi.

Kumluca'ya ait güzelliklerin tamamında üretken Kumlucalıların katkısı olduğunu ifade eden Çetinkaya, "İlçemizde tarım sektöründe olağanüstü gelişmeler olurken hizmet sektöründe de ciddi gelişmeler var. Yeni açılan bu lokantamız da ilçemizdeki iki önemli yemek fabrikasından biri. Bu tür işletmeler büyük şehirlerde oluyor. Kumluca da olması ilçenin önünün açık olduğunu gösterir. Üreten ve ilçenin ekonomisine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum." şeklinde konuştu.