If Wedding Fashion Avrupa'nın en büyüğü olacak

İzmir Fuarcılık AŞ (İZFAŞ) tarafından 16–19 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek İzmir 5. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (If Wedding Fashion 2

İzmir Fuarcılık AŞ (İZFAŞ) tarafından 16–19 Şubat 2011 tarihlerinde düzenlenecek İzmir 5. Gelinlik Damatlık ve Abiye Giyim Fuarı (If Wedding Fashion 2011), alanında Avrupa'nın en büyüğü olacak. Geçen şubat ayında Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu (TMHF) ile Ege Giyim Sanayicileri Derneği (EGSD)'nin katkılarıyla düzenlenen fuarın dördüncüsüne altısı yabancı 156 firma katılmış, 76 il ve 49 ülkeden 603'ü yabancı 14 bin 97 kişi ziyaret etmişti.

İZFAŞ, If Wedding Fashion 2011'in hazırlık çalışmaları kapsamında, dünyanın önde gelen moda merkezleri İtalya, Fransa, İspanya, Polonya ve Almanya'daki fuarlarda katılımcı ve ziyaretçilere yönelik tanıtım çalışmaları yapıyor. Fransa'daki Paris Bridal Fair, İspanya'daki Madrid Novias, Barselona'daki Novia Espana, Milano'daki Si Sposa Italia, Varşova'daki Slubnatex ve Essen'deki Modatex Fashion Fair'da tanıtımlar yapılacak. Fuarın açılış veya kapanış defilelerinden birini de ünlü bir İspanyol tasarımcı düzenlemek istiyor.

İZFAŞ Genel Müdürü Doğan İşleyen, "Fuarımız, dört yıl gibi kısa bir sürede çok önemli yol alarak, sektördeki tüm kesimlerin dikkatini çeker hale geldi. Özellikle alan büyüklüğü bazında Milano, Madrid ve Barselona fuarlarının önündeyiz ki bunlar, sektörün uzun yıllardır düzenlenen en önemli fuar organizasyonlarıdır. 15 yıldan uzun süredir düzenlenen Milano ve Barcelona fuarları, 5 bin metrekare alan üzerinde yapılıyor. Bizse şimdiden 12 bin metrekarelik stant alanı sattık. Geçen yıl 10 bin metrekare alanda düzenlenmişti." dedi. İşleyen, fuar sayesinde İzmir'in gelinliğin başşehri olduğunu vurgulayarak, "İZFAŞ olarak TMHF ve EGSD'nin destekleriyle Avrupa'nın en büyük gelinlik fuarını düzenliyoruz. Amacımız, If Wedding Fashion İzmir'i Avrupa'nın en önemlisi haline getirmektir. Katılım, ziyaretçi ve düzenlenme alanının büyüklüğü açısından çok iyi yerlere geldik. Fuarımızı kalite ve katma değeri yüksek bir ticari organizasyon yapmak, öncelikli hedeflerimiz arasındadır." şeklinde konuştu.

İtalya, Fransa, İspanya, Lübnan ve Hollanda'daki sektörel yayınlarda fuarın tanıtımına yönelik ilan çalışması yapıldığını kaydeden Genel Müdür İşleyen, yurt dışı fuarlarda sektörden katılım ve işbirliği yönünde çok olumlu tepkiler aldıklarını, fuarın kısa sürede büyüyüp dünya çapında tanınır hale geldiğine memnun olduklarını dile getirdi.

Türkiye gelinlik üretiminin yüzde 70'inden fazlasını yapan İzmir'in, gelinlik ve abiye giyim üretim merkezi olarak dünyanın önde gelen şehirleri arasında yerini aldığını ifade den İşleyen, sektörün büyüklüğünün ekonomik krize rağmen 200 milyon dolara yaklaştığını açıkladı.

Fuarın Avrupa ile Ortadoğu ülkeleri arasında köprü görevi gördüğünü de belirten Doğan İşleyen, "Avrupalı gelinlik üreticileri, fuarımızı Ortadoğu'daki alıcılarla buluşma platformu olarak görüyor. Bu cazibesini ve iş hacmini arttırıyor. Fuara bu yıl İtalya, Fransa, İspanya, Almanya ve Hollanda'dan katılım bekliyoruz." dedi.