Dünyanın ilk ışıklı caddesi geçmişteki ihtişamlı günlerine dönecek

Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz, dünyanın ilk ışıklı caddesi olarak kabul edilen Kurtuluş Caddesi'nde çevre düzenlemesi

çalışmalarına başlayacaklar

Hatay Valisi Celaleddin Lekesiz, dünyanın ilk ışıklı caddesi olarak kabul edilen Kurtuluş Caddesi'nde çevre düzenlemesi

çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Lekesiz, 9 Ağustosta başlanması planlanan sağlıklaştırma çalışması ile caddenin doğu tarafında 39, batı tarafında ise 34 adet yapı ile 1 çeşmenin cephelerinin yenileneceğini açıkladı. Geçmişin bugünü geliştirip geleceğin belirlenmesine yarayan tek hazine olduğu vurgulayan Vali Lekesiz, bu nedenle, kültürel mirasa sahip çıkmanın öncelikle insanın geleceğine de sahip çıkmasının bir gereği olduğunu belirtti.

Hatay'ın önemli değerleri arasında yer alan Kurtuluş caddesinin sağlıklaştırma projesi ile ilgili gelinen noktanın sevindirici olduğunu aktaran Vali Lekesiz "Başta valiliğimiz olmak üzere belediye, ilgili kamu kurum ve kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri ile birlikte bu çalışmaları özenle yürütüyoruz. Bu süreç içinde kentimizin sahip olduğu tarihi ve kültürel dokuyu açığa çıkarmayı hedefliyoruz. Biz de tarihi mirasımıza sahip çıkma bilinciyle üzerimize düşeni yaparak projelerimizi hayata geçirmek istiyoruz." dedi.

Bu konuda öncelikli hedeflerinin Kurtuluş caddesi olduğunu dile getiren Lekesiz, caddeyi, tarihi evlerin restorasyonunu yaparak tarihi ve kültürel dokunun muhafaza edildiği bir mekâna dönüştürmeyi amaçladıklarını aktardı. Bu çalışmalar sona erdiğinde Kurtuluş caddesinin, dünyada parmakla gösterilebilecek çok özel yerlerden biri olacağına işaret eden Lekesiz, "Dileğimiz; Kurtuluş caddesi üzerindeki tarihi ve kültürel değere sahip taşınmazların restorasyon çalışmalarının tamamlanması, caddenin özgün yapısının korunması ve yaşatılmasıdır." diye konuştu.

Vali Lekesiz, Kurtuluş Caddesi Sokak Sağlıklaştırma Projesi'nin, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gönderilen ödenek ile ihale edildiğini sözlerine ekledi.