Denizciler istedi, Fethiye Belediyesi Atık Alım Merkezi inşaatına başladı

Günübirlik ve charter teknelerin sintine ve evsel atıklarının alınması için Fethiye kordon boyuna atık alım merkezi kuruluyor. Atık Alım Merkezi çalış

Günübirlik ve charter teknelerin sintine ve evsel atıklarının alınması için Fethiye kordon boyuna atık alım merkezi kuruluyor. Atık Alım Merkezi çalışmaları 3 ayrı noktada birden başlatıldı. Fethiye Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi(FESKİ) ekiplerince başlayan çalışmaların 15 gün içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı, kordon boyunda başlayan çalışmaları yerinde inceledi. Çalışmalar hakkında FESKİ Müdürü Mete Karacadağ'dan bilgi alan Saatcı, işçilerden çalışmaların 15 gün içinde bitirileceği sözünü aldı.

Teknelerin evsel atıklarını almak için kanalizasyon sistemine bağlı bir atık alım tesisi kurduklarını ifade eden Fethiye Belediye Başkanı Saatcı, kordonun boydan boya kazılacağını söyledi.

Kendilerinin çalışmaları sezon sonuna bırakma karar aldıklarını fakat Deniz Ticaret Odası'nın Türkiye genelindeki başkan ve yetkilileri ve Fethiye'deki sektör temsilcileri ile yaptıkları toplantı sonrasında çalışmaları öne aldıklarını kaydetti.

Yapılan toplantıda Atık Alım Tesisi'nin kesinlikle yapılması gerektiği sonucunun çıktığını dile getiren Saatcı, "İhaleye çıksak bu işin 1–2 aydan önce ihaleye çıkması mümkün değildi. Kendi ekibimizle kendi arkadaşlarımızla ÖÇKK'nın geç de olsa bize ulaştırdığı malzemelerle bu işe başladık. Bu iş bitecek ve denizimizi en fazla kirlettiği söylenen teknelerimizin evsel atıkları artık buraya basılacak. Hiç kimse atığını denizimize limanımıza da basamayacak." dedi.

Çalışmaların teknik boyutu hakkında açıklama yapan FESKİ Müdürü Mete Karacadağ ise Atık Alım Merkezi için yaklaşık 850 metre ana hat oluşturduklarını dile getirdi.

Hat üzerinde 48 adet de tekne çıkışı bulunduğunu da anlatan Karacadağ, çalışmalar nedeniyle verdikleri rahatsızlıktan dolayı Fethiyelilerden özür diledi.