AK Parti'nin kısa film yarışmasında dereceye girenler ödüllerini aldı

AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığı tarafından ilki düzenlenen Kısa Film yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafı

AK Parti Tanıtım Medya Başkanlığı tarafından ilki düzenlenen Kısa Film yarışmasında dereceye girenlerin ödülleri Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından verildi.

Türkiye'nin yaşadığı değişim, büyüme ve gelişme konulu olarak AK Pa Tanıtım ve Medya Başkanlığı tarafından bir kısa film yarışması düzenlendi. Yarışmaya başvuru yapılan 125 film arasından 105'i AK Parti Tanıtım ve Medya Başkanlığı bünyesinde oluşturulan bir ön eleme kurulu tarafından "teknik yetersizlik", "süreyi aşma", "duyurulan konu başlıklarıyla ilişkisizlik" gibi gerekçelerle yarışma dışı bırakıldı.

AK Parti Tanıtım ve Medya'dan sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik başkanlığında Ali Murat Güven (Yeni Şafak Gazetesi Sinema Yazarı), Alin Taşçıyan (Star Gazetesi Sinema Yazarı), Osman Sınav (Yapımcı-Senarist-Yönetmen), Prof. Dr. Naci Bostancı (Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı), Fatma Şahin (Adalet ve Kalkınma Partisi Kadın Kolları Başkanı) ve Fatih Şahin (Adalet ve Kalkınma Partisi Gençlik Kolları Başkanı) katıldı. Jüri tarafından ön elemeden geçmiş 20 filmin değerlendirmesi yapıldı.

Jüri kararıyla dereceye girenler, ödüllerini AK Parti İl Başkanları Toplantısı'nda Başbakan Erdoğan'dan aldı. Yarışmada "Godo Dedi, Godo Yok Dedi" adlı kısa film ile Sebahat Danış 50 bin TL'lik ödüle layık görüldü. İkincilik ödülü 35 bin TL "Yasak Elma" adlı eseriyle Tayfur Aydın'a, üçüncülük ödülü 25 bin TL ise "Faili Meşhur" adlı eserle Tuba Ulusoy'a verildi. 10 bin TL'lik mansiyon ödülü ise "Yatak" adlı filmi ile Fatih Çelik'in oldu.