Ak Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ilk mitingi 24 Temmuz tarihinde Bingöl ve Elazığ'da yapacaklarını, 24 Temmuz'dan 12 Eylül'e kadar bizzat 36 ile gideceğini söyledi.

Başbakan Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, terörle mücadele çalışmaları konusunda çok boyutlu çalışmalar yaptıklarını söyledi. Tüm imkanları seferber ettiklerini belirten Erdoğan, ekonomik, sosyal, psikolojik projeleri devreye aldıklarını ifade etti. Erdoğan, terörle mücadelenin diplomatik boyutu konusunda da kendisi ve bakan arkadaşlarının Avrupa Birliği üyesi ülkelerle ve İran, Irak, Suriye ve Rusya gibi komşu ülkelerle görüşmeler yaptığını dile getirdi.
ABD ile de konuyla ilgili olarak görüşmeler yaptıklarını belirten Erdoğan, şöyle konuştu:
''Diplomatik temaslar önemli. Eğer dışarıdan kuşatmanın önünü kesmezsek, bu perdelemeyi kesmezsek, oradan gelen destekler ortadan kaldırılmazsa bu sıkıntı yine devam edecektir. Bu adeta bir kanser mikrobu gibidir. Bunun metastaz yapmasına müsaade etmeyeceğiz. İnşallah bunu vücuttan çıkarmanın gayreti içinde olacağız. Güvenlik-demokrasi dengesinden asla taviz vermedik. Ne güvenliği demokratik haklara ne de demokratik hakları güvenliğe çiğnetmedik. En son milli birlik ve kardeşlik projesi ile hem bölge
halkı adına, hem ülkemiz adına yeni bir süreci başlattık ve bu süreci de kararlı bir şekilde yürütüyoruz. Bazen fırsat bulduğumda televizyonlarda dinliyorum. İşte, 'demokratik süreci gevşettiler', 'milli birlik ve kardeşlik projesinin içi boş' vesaire. Ben 'içi boş' diyenlere sesleniyorum. İçini doldurmak için ne biliyorsun onu söyle, ne biliyorsan onu söyle. Böyle bir katkıda bulunursan başım, gözüm üstüne. Kuru kuruya içi boş demekle bu ülkeye katkın olmaz. Yanlış yapıyorsun. Demokratik süreç durduruldu
mu? Asla. Aynen bu mücadele de devam ediyor.''

REFERANDUM GEZİLERİ
Önümüzdeki pazar günü Türkiye'deki kadın sivil toplum kuruluşlarının (STK) temsilcileri ile İstanbul'da bir araya geleceğini ifade eden Başbakan Erdoğan, bu toplantıda ilgili STK'ların temsilcilerinden görüşlerini alacağını söyledi. Siyasi partilerin terörle mücadele konusundaki görüşlerini yaptığı görüşmelerde dinlediğini ve not ettiğini anlatan Erdoğan, görüşmelerin monolog tarzında değil, interaktif bir tarzda, karşılıklı istişare şeklinde gerçekleştiğini dile getirdi. Başbakan Erdoğan, şöyle konuştu:

''Eleştirileri, cevaplama önerilerini müzakere etme imkanımız oldu. Gerek terörle mücadele konusunda, gerek diğer milli ve kronik meselelerde benzeri istişarelerin yapılmasını arzu ediyoruz. Partilerimiz artık önemli memleket meselelerinde daha fazla bir araya gelmelidir. Diyalog ve uzlaşıyı daha fazla hayata geçirmelidir. Anayasa değişikliğinin referandum boyutuyla ilgili olarak, Türkiye'nin 81 vilayetine, 892 ilçesine, 34 bin 413 köyüne, 73 milyon vatandaşımızın her birine tek tek ulaşacak, kendilerine
en açık, en anlaşılır şekilde değişikliklerin ne olacağını anlatacağız. İlk mitingimizi 24 Temmuz tarihinde Bingöl ve Elazığ'da yapacağız. 24 Temmuz'dan 12 Eylül'e kadar bizzat şahsım 36 ile gidecek ve buralarda mitingler yapacak, mitingler dışında da özel toplantılar yapmak suretiyle gece gündüz demeden çalışmamıza devam edeceğiz. Aynı şekilde bakan arkadaşlarım, genel başkan yardımcılarım, milletvekillerimiz, tüm teşkilatımızla birlikte 12 Eylül tarihine kadar gece gündüz demeden, durmadan, dur durak
bilmeden il, ilçe, belde, köy tüm kapıları kadın kollarımız, gençlik kollarımız hep birlikte çalacağız.''
Doküman konusunda parti genel merkezinin gerekli çalışmaları yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, ''Anayasa Değişikliği Paketi ile İlgili Sorular ve Cevaplar'' adlı kitapçığın hazır olduğunu ifade etti. Kitapçığın bugünden itibaren parti teşkilatlarına dağıtılacağını bildiren Erdoğan, kitapçıktan birkaç başlığı partililerle paylaşarak şunları söyledi:
''- Kadınlarımız, çocuklarımız, özürlü kardeşlerimiz, yaşlılarımız, şehitlerimizin dul ve yetimleri, gazilerimizin, kısacası tüm dezavantajlı kesimlerin avantajlı konuma yükselmesine evet diyoruz.
- Çocuk istismarının önüne geçmek için evet diyoruz.
- Fişlemenin tarihe karışması için evet diyoruz.
- Yurt dışına çıkış özgürlüğünün genişletilmesine evet diyoruz.
- Vatandaşların mahkemeler dışında şikayetlerini iletecekleri bir Kamu Deneticiliği Kurumu'nun kurulmasına evet diyoruz.
- 12 Eylül darbesini yapan darbecilerin hesap vermelerine zemin hazırlamak için evet diyoruz.
- Mahkemelerin kendisini halkın iradesiyle seçilen hükümetlerin yerine koymaması için evet diyoruz.
- Yargı bağımsızlığını güçlendirmeye, yargı bağımsızlığını sağlamaya, sivillerin askeri mahkemelerde yargılanmasına son vermeye evet diyoruz.
- Anayasa Mahkemesi'nin tıpkı gelişmiş ülkelerdeki gibi çağdaş, demokratik ve geniş katılımlı bir yapıya kavuşturulmasına evet diyoruz.
- Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruya, memurlara grev ve toplu sözleşme hakkına evet diyoruz.
- Üstünlerin hukukundan hukukun üstünlüğüne geçmeye evet diyoruz.
- Güçlü bir ekonomiye, itibarlı, büyük bir Türkiye'ye evet diyoruz.''
Referandumun Türk milletinin günlük hayatı ile doğrudan ilgili olduğunu vurgulayan Başbakan Erdoğan, ''Bu Anayasa değişikliği Türkiye'yi değiştirecek, bu Anayasa değişikliği Türkiye'nin kaderini, Türkiye'nin manzarasını değiştirecek. Bu Anayasa değişikliği emeğinizin değer kazanmasını, ekmeğinizin çoğalmasını getirecek. Türkiye bu Anayasa değişikliği ile yeni bir döneme, umut dolu, aydınlık bir geleceğe adımını atacak'' dedi.
Başbakan Erdoğan, yine bir 12 Eylül tarihinde vatandaşların Anayasa değişikliğine büyük oranda evet diyeceklerini ifade etti. Erdoğan, ''Bizim TBMM'de milletvekilleri olarak girişini yazdığımız tarihin siz şimdi gelişme bölümünü yazacaksınız ve inşallah milletimiz de sonucunu yazacaktır'' diye konuştu.
(DUY-CC-Y)