Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Erdoğan'ın Bdp İle Görüşmeme Kararını Saygıyla Karşılıyoruz'

Milliyetçi ve Muhafazakar Parti (MMP) Lideri Ahmet Reyiz Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüşmeme kararını desteklediklerini söyledi.

Ahmet Reyiz Yılmaz: 'Erdoğan'ın Bdp İle Görüşmeme Kararını Saygıyla Karşılıyoruz'
Yazılı açıklama yapan Yılmaz, Başbakan Erdoğan'ın BDP ile görüşmeme kararını saygı ile karşıladıklarını belirtti. "Son derece doğru bir karar" diyen Yılmaz, "Bu işler şehit gelirken BDP ile göbek atıp sonrada 'onları da millet seçti tabii ki göbek atacağız' diyerek savunmak riyakarlığı ile olmuyor. Dar bölge milliyetçiliği yasaklanmadan baraj düşmemelidir. CHP yine eski Kürtçülük havalarına döndü. Erdoğan CHP'nin Kürt politikası tuzağına da dikkat etmeli. CHP'nin baraj için yüzde 7 ısrarı BDP için psikolojik oy sınırını yükseltme ve baraj altında olan MHP'yi kurtarma operasyonudur. CHP seçim barajı için yüzde 7 ısrarını BDP ve MHP için yapıyor. CHP Baykal sonrası yeniden bölücüleri meclise taşıyan kimliğine geri dönmüştür. Bu hayra alamet bir durum değildir" ifadelerini kullandı.

"Siz bu ülkede etnik kökene dayalı dar bölge milliyetçiliğini yasaklamadan barajı düşüremezsiniz" diyen Yılmaz, birilerinin 4-5 puanlarda gezen BDP için 7 sınırını vatandaşı tahrik ve psikolojik sınır olarak tespit etmiş durumda olduğunu savundu. Yılmaz, şöyle devam etti; "Eğer baraj bu hali ile yüzde 7'ye çekilecek olursa BDP oylarını birkaç puan artıracak ve baraj altında kalması kesin olan MHP ise CHP koalisyonuna destek olarak meclise sokulacak. Milliyetçi ve Muhafazakar Parti olarak kesinlikle şu aşamada gerekli anayasal düzenlemeler yapılmadan barajın indirilmesini kabul etmiyor ve desteklemiyoruz. Eğer yasal düzenleme yapılır ve dar bölge milliyetçiliği engellenirse barajın tamamen kaldırılması en uygun yol ve düzenlemedir."