Vali Güzeloğlu: Çukurova Havaalanı bölge için büyük kazanım olacak

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'e yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın hem kent hem bölge adına büyük kazanım olacağını söyledi.

Va

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, Mersin'e yapılacak Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın hem kent hem bölge adına büyük kazanım olacağını söyledi.

Vali Güzeloğlu Başkanlığında Valilik Toplantı Salonu'nda gerçekleşen Çukurova Bölgesel Havaalanı konusunun değerlendirildiği toplantıya, Vali Yardımcısı Mehmet Suphi Olcay, Adana Ulaştırma Bölge Müdürü Hamza Demirdelen ile teknik düzeyde ilgililer katıldı.

Güzeloğlu toplantıda yaptığı konuşmada Tarsus-Kargılı'da 800 hektarlık bir alanda yapılması düşünülen ve 2 pist, sosyal binaları, kargo terminali bulunan havaalanının, bölgede turizmin gelişmesinin yanı sıra tarım ürünlerinin taşınmasında da önemli bir kolaylık sağlayacağını kaydetti.

Bölgenin büyüklüğü ve gelişen potansiyeli dikkate alındığında, bu ölçekte planlanmış havaalanının hem Mersin için hem bölgedeki her düzeydeki sektörel gelişme için hayati bir önem taşıdığının açık olduğunu vurgulayan Vali Güzeloğlu şöyle devam etti: "Bölgede DSİ'ye ait küçük bir alan dışında, alanın tamamına yakını özel mülkiyete konu ve kamulaştırması gereken taşınmazlar. Bu taşınmazların kamulaştırmasına dönük 27 Mart 2010'da Bakanlar Kurulu'nun Resmi Gazetede yayınlanan kararıyla 'acele kamulaştırma' kararı alındı. Bugün ÇED süreciyle kamulaştırma işlemleri doğrudan Ulaştırma Bakanlığı DLH Genel Müdürlüğümüzce yakından takip edilmektedir. Bu süreçte altyapı projeleri hazırlanmış ve tamamlanmıştır."

Sürecin tamamlanmasından sonra havaalanı projesinin ihaleye Yap-İşlet-Devret modeliyle çıkacağı bilgisini veren Güzeloğlu şunları söyledi: "Çalışmalar son derece hızlı ve başarılı şekilde bizzat Ulaştırma Bakanımız Sayın Binali Yıldırım'ın koordinesinde sürdürülmektedir. Son alınan Bakanlar Kurulu kararıyla kamulaştırma işlemleri de ilgili yasanın tanıdığı çok büyük kolaylıkla kısa süre içerisinde gerçekleşecek gibi görülmektedir. Bütün çabamız en kısa süre içerisinde bölgenin artık büyük bir ihtiyacı olan Çukurova Bölgesel Havaalanı'nın hizmete girmesidir"