Chp'li Atilla Kart, 'Çipli Pasaport İhalesine' Fesat Karıştırıldığı İddiasıyla Suç Duyurusunda Bulundu

CHP Konya Milletvekili Atilla Kart, 'Çipli Pasaport İhalesine fesat karıştırıldığı' iddiasıyla Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulundu.

CHP milletvekili Kart, 'Çipli pasaport ihalesine fesat karıştırıldığı' iddiasıyla suç duyurusunda bulunmasın ardından Ankara Adliyesi çıkışında basın mensuplarına bir açıklama yaptı. Kart, aralarında ihale sürecinde Dışişleri Bakanlığı görevinde bulunan Ali babacan, Ahmet Davutoğlu ile İçişleri Bakanlığı görevinde bulunan Abdulkadir Aksu, Osman Güneş ve Beşir Atalay'ın bulunduğu 11 kişi hakkında 'ihaleye fesat karıştırmak', 'görevi ve yetkiyi kötüye kullanmak', 'kamuyu zarar uğratmak' gibi suçları
işledikleri iddiaları ile suç duyurusunda bulunduğunu belirterek elinde somut suç belgelerinin bulunduğunu öne sürdü. Kart, savcılığı delillerin karartılmasına fırsat vermeden hukuki tedbirleri almaya çağırarak soruşturma kapsamında suç duyurusunda bulunduğu kişilerin hangilerin ihmal hangilerin ise himaye içinde olduklarının ortaya çıkacağını ifade etti.