İTO, şehit Binbaşı Aktuğ adına Rize'de okul yaptıracak

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca köyünde şehit Binbaşı Ömer Aktuğ adına ilköğretim okulu yaptıracak. Okulu

İstanbul Ticaret Odası (İTO)'nun Rize'nin Çamlıhemşin ilçesine bağlı Topluca köyünde şehit Binbaşı Ömer Aktuğ adına ilköğretim okulu yaptıracak. Okulun protokolü bugün Rize'de düzenlenen törenle imzalandı.

Rize Ticaret ve Sanayi Odası (RTSO) toplantı salonunda İTO üyelerinin katılımıyla gerçekleşen imza törenine Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu bir konuşma yaptı.

İTO'nun sosyal sorumluluk projesi kapsamında yaptıracağı okulda gelecek vadeden nesillerin yetişeceğine inandığını söyleyen Hacımüftüoğlu, "İTO'nun ilimizde böyle bir okulu yaptırması, şehidimize olan vefanın bir göstergesidir. Rizeliler adına okulun yapılmasında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.'' dedi.

İTO Başkan Vekili Dursun Topçu ise İTO olarak 13 ilde şehitlerin isimlerini taşıyacak okulların yapım faaliyetlerine hız verdiklerini söyledi.

İTO Yönetim Kurulu'nun aldığı karar doğrultusunda şehitlerin anılarını yaşatmak adına memleketlerinde okullar yaptırdıklarını hatırlatan Topçu, "Diyarbakır, Kütahya, Şırnak, İstanbul, Trabzon, Isparta, Malatya, Gümüşhane, Sivas, Mersin ve Samsun'dan sonra Rize'nin Çamlıhemşin ilçesi Topluca köyünde de şehidimiz Binbaşı Ömer Aktuğ anısına bir okul yaptırmayı planladık. İTO, ticaret alanında nasıl öncü davranıyorsa sosyal sorumluluk projeleri alanında da ayın öncülüğü gösterecektir.'' dedi.

Yapılan okulla şehitlerin adlarını ölümsüzleştirmeyi temenni ettiklerini ifade eden Topçu, "Bizim yaptıklarımız vatan uğruna kanlarını akıtan şehitlerimizin yanında okyanusta bir damla bile değildir. Kutsal şehitlerimize olan vefa borcumuzu onlar adına bir şeyler yapabilmekten büyük mutluluk duyuyoruz.'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından proje bedeli 2 milyon 800 bin TL tutarındaki, 2 katlı, 8 derslik ve 240 öğrenci kapasiteli Şehit Binbaşı Ömer Aktuğ'un ismini taşıyacak okulun protokol imza törenine geçildi. İmza töreninde şehidin oğulları Ahmet Serdar ve Bahadır Aktuğ ile şehidin eşi Nurten Aktuğ İTO Yönetim Kurulu üyeleri, Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, İl Garnizon Komutanı Albay Turhan Talu, Topluca köyü muhtarı ve daire amirleri de hazır bulundu.

Rize Valisi Seyfullah Hacımüftüoğlu törenin sonunda İTO Başkan Vekili Dursun Topçu'ya plaket takdim etti.