Evde Yaşlı Ve Hasta Bakımı Projesi Kursiyerleri Belirlendi

Yozgat'ın Sorgun İlçesin de Evde Yaşlı ve Hasta Bakımı Projesi kapsamında kayıt yaptıran 300 kursiyerin kuraları çekilerek kurs verilecek kursiyerler belirlendi.

Evde Yaşlı Ve Hasta Bakımı Projesi Kursiyerleri Belirlendi
Sorgun İlçesinde hazırlanan ve Avrupa Birliği Fonlarından desteklenen Evde Yaşlı ve Hasta Bakımı Projesi kursiyerleri kura ile belirlendi. Sorgun Belediyesi Fen İşleri Şefi ve proje sorumlusu Yusuf Yılgın, Merkezi Finans ve İhale Birimi ile 13 Mayıs 2010 tarihinde imzalanan ve aynı gün çalışmalara başlanan "Evde Yaşlı ve Hasta Bakım Elemanı Yetiştirme" isimli AB projesinin kayıtlarının tamamlandığını ve kursiyerleri kura yöntemi ile belirlendiğini belirterek, "Projemize 300 kişi başvurdu. Bunun içinden 120 asıl 40 tane yedek kursiyeri belirledik. Belirlenen kursiyerler iki guruba ayrılıp, 24 Temmuz Cumartesi günü İlyas Arslan Sinema, Tiyatro ve Kültür Merkezinde, Bozok Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Öğretim Üyeleri tarafından haftada 3 gün olmak üzere 4 ay kurs görecekler" dedi.
Kurs görecek kursiyerlerin günlük 8 Euro ücret alacağını belirten Yılgın, " Kurs sonunda sertifika alan kursiyerlerimiz bir nevi nitelikli eleman özelliği kazanacak ve İş Kur tarafından iş istihdamı sağlanacak" diye konuştu