Karabük Milli Eğitim Müdürü Beşler: Öğrencilerimizin başarıları bizleri gururlandırdı

Karabük Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler, SBS'de tüm soruları cevaplayarak 500 tam puan alan 5 öğrencinin kendilerini gururlandırdığını söyledi.

Ka

  Karabük Milli Eğitim Müdürü Mehmet Beşler , SBS ' de tüm soruları cevaplayarak 500 tam puan alan 5 öğrencinin kendilerini gururlandırdığını söyledi .

Karabük ' ün eğitim çıtasının her geçen yıl daha da yükseldiğini vurgulayan Beşler , öğrencilerin çok iyi eğitim almaları için gerekli tüm çalışmaların sürdüğünü kaydetti .

SBS ' de Karabük ' ün durumunu değerlendiren İlçe Milli Eğitim Müdürü Beşler , ' ' İlköğretim son sınıflarında okuyan öğrencilerimizin sınavlarda göstermiş oldukları başarı hem bizleri hem de öğrencilerimizin başarılı olmaları için her türlü desteği ve çabayı göstermekten kaçınmayan velilerimize alıştığımız gurur ve sevinci yaşatmıştır . Bu yıl girdikleri sınavda 5 öğrencimiz 100 soruya da doğru cevap vererek 500 tam puan almışlardır . Türkiye çapında sınava giren yaklaşık bir milyon adayın içinde ilk bine girme başarısını göstermiştir . Bilindiği üzere geçen yıl genel lise olarak eğitim veren 3 lisemiz daha , bakanlığımız tarafından Anadolu lisesine dönüştürülmüştür . Bu gelişme ile birlikte Anadolu Lisesi kontenjanımız bin 20 ' ye çıkmıştır . ' ' dedi .

Karabük ' ün başarılı olmasını idareciler , öğretmenler , öğrenciler ve veliler arasındaki iletişimin sağlam olmasına bağlayan Beşler , yıl içerisinde çeşitli çalışmalar yaptıklarını belirtti . Beşler , şöyle dedi :

" Her öğrenciye rehberlikle ilgili başlattığımız çalışmalar olumlu sonuçlar vermeye başladı . Öğrencinin ; kendine özgü yetenek , ilgi , mesleki değer , başarı ve motivasyonu oranında eğitim öğretim uygulanmasıyla rehberlik hizmetlerinde başarı sağlandı . Okul-aile işbirliği ile ilgili çalışmalar olarak ise anne-baba eğitimlerinin yanı sıra ev ziyaretleri , ödüllendirmeler , okul-aile toplantıları ve öğretmenlere yönelik çalışmalar ile de bağlarımız kuvvetlenmiş oldu . Üç yıldır Ar-Ge birimimiz tarafından hazırlanarak öğrenci , öğretmen ve velilerimize interaktif ortamda uygulanan ' memnuniyet anketi ' sonuçları analiz edilerek , okullarımızın iyileştirmeye açık alanları tespit edilmiş , anket sonuçları il ve okul bazında değerlendirmeler yapılarak başarı oranımızın artırılmasına katkı sağlanmıştır . Ayrıca , öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için yapılan kitap okuma programlarının yanı sıra öğrencilerin başarısını artırmak ve başarıyı engelleyen faktörlerin ortadan kaldırılmasını amaçlayan ' Ortak Akıl Platformu ' projesi kapsamında öğrenci , veli , rehber , öğretmen , sınıf-branş öğretmenleri ve okul müdürleriyle ayrı ayrı çalıştaylar yapıldı . "