Toros yörükleri referandumda niçin 'Evet' oyu kullanacaklarını anlatacak

Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği (TOYÖKÜD), 12 Eylül referandum tarihine kadar 20 köye sandık koyarak, köylülerin, tercihlerini niçin 'evet't

  Toros Yörükleri Kültür ve Diyalog Derneği ( TOYÖKÜD ) , 12 Eylül referandum tarihine kadar 20 köye sandık koyarak , köylülerin , tercihlerini niçin ' evet ' ten yana kullanacaklarını anlatacak .

TOYÖKÜD Başkanı avukat Mücahit Gündoğdu , 12 Eylül tarihinde yapılacak olan Anayasa değişikliği paketi oylamasını , herhangi bir partinin güdümünde kalmadan partiler üstü değerlendirdiklerini söyledi .

Toros yörükleri olarak referandumda oy tercihlerinin ' evet ' ten yana olduğunu belirten Mücahit Gündoğdu , " 12 Eylül 1980 askeri darbesi olalı 30 yıl olmasına rağmen , bir sivil anayasanın yapılamamasının utancını daha fazla yaşamak istemiyoruz . " dedi .

Halkın iradesinin , gerçek anlamda sandığa yansıması ve tek söz sahibinin halk olabilmesi için cuntanın yaptığı anayasanın acilen değişmesi gerektiğinin altını çizen Gündoğdu , 12 Eylül referandumunun bunun için iyi bir fırsat olduğunu kaydetti . Gündoğdu , şöyle dedi :

" 10 kişilik avukat arkadaşımızdan oluşturacağımız bir ekiple Antalya ' da 20 yörük köyünü ve yaylasını 12 Eylül tarihine kadar gezeceğiz . Köylülerin , referandumun niçin yapıldığını bilmesi için köy kahvelerinde hukukçu arkadaşlarımızla bilgilendirme yapacağız . Köylülerimize , referandumun niçin yapıldığını anlatmak için uygulamalı sandıkta oy kullanacağız . Tercihimizi A partisi , B partisinin tercihleri belirleyemeyecek . Çocuklarımıza daha özgür bir ülke bırakabilmek için anayasa değişikliğine ' evet ' diyoruz . Bir hukukçu olarak , 30 yıldır halen darbe anayasasıyla yönetilmek zoruma gidiyor . Eğer bir ülkede seçilmişler sivil bir anayasa yapamıyorsa , o ülkede ' demokrasiden ' bahsedilemez . Böyle olunca da demokratik değil , bürokratik bir ülke oluruz . Böyle bir durumda seçim yapılsa da seçilmişler atanmışların boyunduruğu altında kalmaya mecbur kalır . Seçilmişleri bu boyunduruktan kurtarmak için acil bir sivil anayasaya ihtiyaç var . "

Gündoğdu , yaylaya çıkan yörükleri de çadırda 10 avukat arkadaşıyla ziyaret ederek , referandumla ilgili bilgilendirme yapacaklarını kaydetti .