Swoboda'dan CHP'ye referandum tavsiyesi

'Hırvatistan Zirvesi''ne katılan Avrupa Parlamentosu Sosyal Demokratlar Grubu Başkan Yardımcısı Hannes Swoboda, CHP'ye referandum süreci için tavsiyelerde bulundu.

Swoboda'dan CHP'ye referandum tavsiyesi
  Swoboda , 12 Eylü ; ltarihinde referanduma sunulacak Anayasa değişikliğine ilişkin soru ü ; zerine , ' ' Bu Anayasa paketi Tü ; rk vatandaşları iç ; in ö ; nemli , aynı zamanda Avrupa Birliği iç ; in de ö ; nemli . Tü ; rk halkına daha fazla demokrasi ve ö ; zgü ; rlü ; k seç ; eneği sunuyor . Bu reform Tü ; rk halkına ç ; ok bü ; yü ; k kazanç ; lar getirecektir . Ç ; ü ; nkü ; yeni ö ; zgü ; rlü ; kler getiriyor . Bu ö ; zgü ; rlü ; kler kapsamında yargı ve asker de var . Dolayısıyla Tü ; rk halkının kazanç ; lı olacağına inanıyorum . Demokrasi yolunda ç ; ok bü ; yü ; k bir adım ' ' değerlendirmesinde bulundu .

Swoboda , ' ' Biz Avrupa Birliği olarak her zaman iç ; in Tü ; rkiye ' nin demokratikleşmesine ve reformlarına destek veriyoruz ve bu gö ; rdü ; ğü ; mü ; z Anayasa paketi de reformlara , ö ; zgü ; rlü ; klere aç ; ık bir Anayasa paketi . Dolayısıyla biz bu değişikliği destekliyoruz . Ç ; ü ; nkü ; sosyal demokrat değerler de getiriyor bu değişiklik . CHP ' ye ve yeni liderine bizim tavsiyemiz bu paketin arkasında durması ve desteklemesi . Ç ; ü ; nkü ; sosyal demokrat değerler de getiriyor bu değişiklik . Eğer CHPsosyal demokrat bir parti olmak istiyorsa bu reformları desteklemelidir ' ' diye konuştu .

Hannes Swoboda , ABD Başkanı Barack Obama ' nın Tü ; rkiye ' nin AB ' ye ü ; yeliğine ilişkin sö ; zleriyle ilgili soruya da ' ' Ö ; ncelikle şunu sö ; yleyeyim , ABD ' nin Irak ' a yaptığı mü ; dahaleTü ; rkiyeiç ; in olumlu bir şey değildi . İkinci olarak , ABD ' nin Orta Doğu stratejisinde Tü ; rkiye ' yi zora sokan birç ; ok şeyler var . Ancak şunu sö ; ylemeliyim ki Tü ; rkiye ' nin yeni dış politikası , AB ve ABD tarafından da ortak değerlerde buluşturulup devam ettirildiğinde bu ç ; ok olumlu bir şey olacaktır . ABD daha ç ; ok kendi siyasetiyle ilgilenmeli ' ' yanıtını verdi .

AA