Müsiad Şube Başkanı Güvenli, Bayındırlık Ve İskan Bakanı Mustafa Demir'le Bir Araya Geldi

MÜSİAD Şube Başkanı A

Müsiad Şube Başkanı Güvenli, Bayındırlık Ve İskan Bakanı Mustafa Demir'le Bir Araya Geldi
  MÜSİAD Şube Başkanı A . Mustafa Güvenli , Erzurum ' da son birkaç yıldır durgunluk dönemi geçiren inşaat sektörüne adeta tercüman oldu . Şube Başkanı Güvenli , MÜSİAD ' ın Genel İdare Kurulu ( GİK ) toplantısında bir araya geldiği Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ' e ; " Erzurum ' daki inşaat sektörünün konut üretimi noktasında TOKİ ' ye hiç ihtiyacı yok " dedi .
MÜSİAD Genel İdare Kurulu ( GİK ) toplantısı , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ' in katılımıyla Denizli ' de gerçekleştirildi . Zirvede , inşaat sektörünün sorunlarıyla TOKİ ' nin konut uygulamaları masaya yatırılırken , toplantıya , Bakan Demir ' in yanı sıra MÜSİAD Genel Başkanı Ömer Cihad Vardan , MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A . Mustafa Güvenli , sivil toplum örgütü başkanları ve çok sayıda işadamı katıldı . Toplantıda , Erzurum ' daki inşaat sektörünün durumuna ilişkin olarak hazırlanan bir rapor sunulurken , MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli , Bayındırlık ve İskan Bakanı Mustafa Demir ' le ayrıca bir araya da geldi . Bakan Demir ' le yaptığı görüşmede , Erzurum ' daki en güçlü ve lokomotif sektörün inşaat olduğuna vurgu yapan Güvenli , özellikle konut üretimi noktasında verdiği örneklerle Bakan Demir ' i bile şaşırttı .
ERZURUM ' DA KONUT ÜRETİMİ KONUSUNDA
TOKİ ' YE KESİNLİKLE İHTİYAÇ YOK "
Erzurum ' da " yapı kooperatifi " sistemiyle üretilmiş toplam 40 bin konut bulunduğuna dikkati çeken Başkan Güvenli , böyle bir yapı içerisinde TOKİ ' nin üreteceği konutlara ihtiyaç bile duyulmayacağını dile getirerek , görüşlerini Bakan Demir ' e şöyle aktardı : " TOKİ , Erzurum ' da hiç yapılmamış olanı yapmalı ve sadece arsa üretmeli . Çünkü Erzurum ' daki mevcut ' yapı kooperatifi ' sistemi , konut üretimine duyulan ihtiyacı zaten fazlasıyla karşılıyor . Bu nedenle TOKİ ' nin üreteceği konutlara Erzurum ' un ihtiyacının olmadığının kesinlikle bilinmesini istiyoruz . Yapılaşma noktasında bizim en önemli ihtiyacımız arsa temini ve üretimidir . Eğer TOKİ Erzurum ' da halka hizmet edecekse , bu hizmeti sadece arsa üretimi konusunda vermelidir . "
Erzurum ' da yapı kooperatifleri aracılığıyla üretilen konut sayısının 40 bin olduğunu öğrenen Bakan Demir , bu durumun hem şaşırtıcı , hem de memnuniyet verici olduğunu ifade ederken , Güvenli ise , şehirdeki bu güçlü yapının , aynı zamanda ortaklık kültürünün bir göstergesi olduğuna işaret etti .
ŞEHRİMİZDE İMAR EDİLEN KONUTLAR ,
TOKİ STANDARTLARININ ÇOK ÜSTÜNDE
Erzurum ' un , sahip olduğu bu nitelik sayesinde model bile alınabileceğini söyleyen MÜSİAD Şube Başkanı Güvenli , Bakan Mustafa Demir ' le yaptığı görüşmede daha sonra şunları kaydetti : " Bölgemizde öyle iller var ki , yapı kooperatifi sistemiyle yapılan konut sayısı 30 ' u bile geçmiyor . TOKİ ' nin bu durumdaki illerde konut üretmesi kadar doğal bir durum olamaz . Ama Erzurum ' u bu kategori içerisinde değerlendirmek yanlış olur . Kaldı ki , şehrimizde imar edilen konutlar , aynı zamanda kalite bakımından da TOKİ ' nin standartlarını geride bırakabilecek düzeyde . Bu manzara karşısında TOKİ ' ye düşen , Erzurum ' da konut üretme plan ve programını bir kenara bırakıp , sadece arsa teminiyle yapı kooperatiflerinin önünü açmaktır . "
Görüşmenin sonunda Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir , Başkan Güvenli ' ye , konuyla ilgili olarak gerekli incelemeleri hemen başlatacağı sözünü verdi .
SEKTÖRÜN SELAMETİ AÇISINDAN
BU KONUNUN TAKİPÇİSİ OLACAĞIZ
Öte yandan Bayındırlık ve İskan Bakanı Demir ' le yaptığı görüşmeyle ilgili olarak bir değerlendirme yapan MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı A . Mustafa Güvenli , " İlimizdeki inşaat sektörünün son yıllarda yaşadığı durgunluğun başlıca nedeni olarak , TOKİ uygulamalarının gösterildiğini biliyoruz . Bu sebeple Erzurum ekonomisi açısından itici bir güç olan inşaat sektörünün ivme kaybetmesi demek , bağlı birçok iş kolunu da olumsuz yönde etkileyeceğinden , TOKİ ile ilgili olarak mutlaka bir adım atılması mecburiyeti ortaya çıkmıştır . Erzurum ' da konut üretimi işini üstlenebilecek ve halka çok daha ekonomik şartlarda konut üreterek , kentsel dönüşüm sürecine katkıda bulunabilecek çok sayıda yapı kooperatifi , müteahhit firma ve girişim bulunmaktadır . MÜSİAD Erzurum Şubesi olarak , konuyu hem geniş kapsamlı teknik bir raporla , hem de Bayındırlık ve İskan Bakanımız Sayın Mustafa Demir ' le birebir yaptığımız görüşmede gündeme getirdik . Çok önemli bulduğumuz bu hususun bundan sonraki süreçte de takipçisi olacağımızın bilinmesini istiyoruz . "