Başkan Küçükler, meslek edindirme kurslarını bitirenlere sertifika verdi

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, meslek edindirme kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika verdi.

Büyükşehir Belediyesi, İş Kur

  Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , meslek edindirme kurslarını başarıyla bitirenlere sertifika verdi .

Büyükşehir Belediyesi , İş Kur İl Müdürlüğü ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğü ' nün birlikte başlattığı Meslek Edindirme Projesi kapsamında verilen kurs sona erdi .

Yaklaşık 3 ay süren kurslara 510 kişi katıldı . Kaynak yapma , kuaförlük , saz , ahşap boyama , danışmanlık , bilgisayar eğitimi gibi 25 dalda verilen kursları başarıyla bitirenlere Başkan Ahmet Küçükler tarafından sertifika verildi .

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler , mesleki eğitim kurslarındaki kursiyerlerin birçoğunun dar gelirli olduğuna dikkat çekti . Belediyelerin yol , kaldırım , park yapmanın yanında sosyal görevleri de olduğunu kaydeden Küçükler , meslek edindirme kurslarının işsizliği azalması açısından önemli olduğunu vurguladı .

Küçükler , " Vatandaşın her türlü ihtiyacını karşılamak belediyelerin asli görevleri arasındadır . Belediye olarak bu önemli sosyal sorumluluk projesinde yer almanın bizleri ne kadar mutlu ettiğini ifade etmek isterim . Dünyada büyük bir ekonomik kriz yaşanıyor . Türkiye de bu krizden az da olsa etkilendi . Krizin yatırım ve istihdamla aşılacağına inanıyoruz . Bu nedenle İş Kur ve Yakutiye Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliği içerisinde başlattığımız proje kapsamında özellikle herhangi bir meslek sahibi olmayan işsiz vatandaşlarımız için mesleki eğitim veren kursları başlattık . Bu projenin işsizlik sorununun çözümüne yönelik önemli bir adım olduğuna inanıyoruz . Nitelikli istihdam önemlidir . Öteden beri sürdürülen ' ne iş olsa yaparım ' anlayışının artık terk edilmesi gerekir . Bu çalışma ile söz konusu sorunlar büyük ölçüde azalacaktır . " dedi .

Öte yandan , kurslara katılanlara günlük 15 lira ücret ödendiği açıklandı .