Aksaray Sema İlköğretim, SBS'de dört Türkiye birincisi çıkardı

Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu, 2010 yılı SBS sınavında 4 Türkiye birinciliğine ortak oldu.

Sema İlköğretim Okulu'nun, Türkiye birincisi öğrenci

  Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu , 2010 yılı SBS sınavında 4 Türkiye birinciliğine ortak oldu .

Sema İlköğretim Okulu ' nun , Türkiye birincisi öğrencileriyle basın toplantısı yapan Okul Müdürü Devrim Yörük , " 8 . sınıf öğrencileri için yapılan SBS sonuçlarına göre , bu yıl da okulumuz öğrencileri , kendilerinden beklenen başarıyı fazlasıyla elde etti . Aksaray ' ın ilk ve en başarılı okulu olmanın gururunu yaşatan öğrencilerimizi tebrik ediyorum . " dedi .

Sema İlköğretim Okulu ' nun gerek yarışmalarda , gerekse sınavlarda Aksaray ' ı başarı ile temsil ettiğine değinen Yörük , " Okulumuz , geçmiş yıllarda da Aksaray ' a Türkiye yedinciliği , Türkiye sekizinciliği ve Türkiye 19 . ' luğu kazandırarak , ilimizi başarı ile temsil etti . Geçen yıl mezun ettiğimiz 77 öğrenciden 30 ' u fen liselerine , 12 ' si anadolu öğretmen liselerine , 35 ' i anadolu liselerine yerleşti . Okulumuz , yüzde 100 yerleştirme başarısı elde etti . " şeklinde konuştu .

Bu yıl yapılan SBS-8 ' de ter döken 78 öğrencinin hepsinin yüksek puanlar aldıklarını belirten Okul Müdürü Yörük , " Öğrencilerimiz Emre Canbulut , Yusuf Emir Kumkumoğlu , Betül Korkmaz , Muhammed Emin Akkoç , bütün soruları doğru cevaplayarak 500 tam puan aldı ve Türkiye birincisi oldu . Sınava giren diğer öğrencilerimiz de tam puana yakın puanlar alarak bizleri gururlandırdı . Öğrencilerimizi başarılarından dolayı kutluyorum . Onları yetiştiren ailelerine , öğretmenlerine teşekkür ediyorum . " diye konuştu .

Aksaray Özel Sema İlköğretim Okulu Müdürü Devrim Yörük , ilde fen liselerine girmeye hak kazanan her iki öğrenciden birinin , her yıl olduğu gibi bu yıl da Özel Sema Koleji öğrencisi olacağını kaydetti .