Osmaniye''de kilim dokuma kursu, ikinci mezunlarını verdi

Osmaniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan Kilim Dokuma Kursunun ikincisi sona erdi. Osmaniye Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve

Osmaniye Belediyesi Meslek Edindirme Kursları bünyesinde açılan Kilim Dokuma Kursunun ikincisi sona erdi. Osmaniye Belediyesi, İş-Kur İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi''nin ortak bir projesi olan kilim dokuma kursundan 24 öğrenci mezun oldu.

Cebeli Bereket Kültür Merkezi''nde açılan kilim dokuma kursunda her kursiyere İş-Kur tarafından günlük 15 TL ücret ödenirken, kurs süresince her kursiyerin sigortası yapılıyor. Ayrıca kursiyerler, dokudukları kilimin ücretini de alıyor. Kursiyerler bu çalışmadan dolayı Başkan Kadir Kara''ya ve ortak kuruluşlara teşekkür etti. Osmaniye Belediye Başkanı Kadir Kara, "Biz sadece bir etkinlik olsun diye bu kursumuzu açmadık. İş-Kur ve Halk Eğitim Müdürlüklerimiz ve biz belediye olarak bu kurs için ciddi bir ekonomi giderimiz bulunuyor. Burada amaç buraya gelen kursiyerlerimize kurstan sonra iş imkânı sağlayarak aile ve ülke ekonomisine katkı sağlamaktır. Karatepe Kilim Kooperatifi ile bir çalışma içerisindeyiz. Bu çalışmamızı tamamladığımızda buradan mezun olan toplam 80 kursiyerimize iş imkânı sağlamış olacağız." dedi.

Kursun usta öğreticisi Nurcan Yıldız, "Birinci dönem kursumuzun mezunlarını verdikten sonra, ikinci dönemin mezunlarını da sınav sonrasında vermiş olacağız. Şu anda 3. dönem kayıtlarımızı alıyoruz. Bu kurs bayanlarımızın zamanını değerlendirirken aynı zamanda ise bir meslek öğrenmelerini sağlıyor, hem de aile ekonomilerine katkı sağlıyor. Buradan tüm bayanlarımızı kursumuza bekliyoruz." diye konuştu.