Madde bağımlıları için İskenderun'a Amatem kurulyor

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Garip Şandır, İskenderun'a madde bağımlıları için araştırma, tedavi ve eğit

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Eğitim ve Kalkınma Vakfı Başkanı Garip Şandır, İskenderun'a madde bağımlıları için araştırma, tedavi ve eğitim merkezi kurmak istediklerini söyledi.

İskenderun'da 300 civarında madde bağımlısının bulunduğunu aktaran Şandır, bu insanların hayata bağlanması için ilçeye mutlaka Alkol - Madde Bağımlılığı Araştırma, Tedavi ve Eğitim Merkezi'nin(AMATEM) kurulması gerektiğini kaydetti.

Merkezin kurulması için işadamlarından da destek isteyen Şandır, uyuşturucu bağımlısı birçok insanın da bu illetten kurtulmak için tedavi olmak istediklerini ancak imkansızlık nedeniyle bunu gerçekleştiremediklerini ifade etti. Yaptıkları araştırmalara göre uyuşturucu bağımlısının ön tedavisinin 21 gün olduğunu aktaran Şandır, "Bu konuda herkes üzerine düşen görevi yapmalı. Yeni yetişen gençliği uyuşturucuya alıştırmamak ve madde bağımlılarını tedavi etmek lazım." diye konuştu.