Kocasını öldürtmek için erkek arkadaşıyla tetikçi tuttu

Adana'da eşini öldürmek için erkek arkadaşıyla 100 bin lira karşılığı tetikçi kiraladığı iddia edilen kadın ve arkadaşıyla iki tetikçi gözaltına alınd

Adana'da eşini öldürmek için erkek arkadaşıyla 100 bin lira karşılığı tetikçi kiraladığı iddia edilen kadın ve arkadaşıyla iki tetikçi gözaltına alındı.

İddialara göre, 39 yaşındaki G.K, erkek arkadaşı 45 yaşındaki A.Ş. ile birlikte, kocası H.K'yı öldürtmek için plan yaptı. G.K. ve birlikte olduğu kişi, cinayet ve adam yaralamaktan sabıkalı 36 yaşındaki B.Z. ve yeğeni 26 yaşındaki R.T. ile H.K.'yı öldürmesi karşılığı 100 bin liraya anlaştı. İki tetikçi, 2 bin lira aldı, 5 ay boyunca takip ettikleri H.K.'yı otomobilinin içinde silahla yaraladı. İki tetikçi, daha sonra 24 Haziran günü H.K.'nın evi sanıp başka bir kişinin evine silahla ateş açtı. Polis, yapılan ihbar üzerine hareke geçti, tetikçi R.Z. ile dayısı B.Z. gözaltına alındı. Tetikçilerin bir gün sonra H.K.'yı öldürmek için plan yaptıklarının öne sürüldüğü ses kaydı olduğu öğrenildi. Bu arada, gözaltına alınan B.Z, suçlamaları kabul etmedi, silahla yaralama olaylarıyla ilgisi olmadığını ileri sürdü. R.T'nin ise iddiaları kabul ettiği ancak takip ettiği kişiyi öldüremediğini söylediği öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü'nde ifadeleri alınan iki tetikçi ile birlikte silahla yaralama olaylarını azmettirdikleri gerekçesiyle G.K. ve birlikte olduğu A.Ş. de adli mercilere sevk edildi.