Kırcamililer, Akaydın ve Evcilmen hakkında suç duyurusunda bulundu

Antalya'da bir gurup vatandaş, seçim döneminde Kırcami'nin imar sorununu çözmedikleri gerekçesiyle belediye başkanları ile siyasi partiler hakkında su

  Antalya ' da bir gurup vatandaş , seçim döneminde Kırcami ' nin imar sorununu çözmedikleri gerekçesiyle belediye başkanları ile siyasi partiler hakkında suç duyurusunda bulundu . Söz konusu bölgede yaşanan imar sorununu çözmek için oy isteyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı CHP ' li Mustafa Akaydın ile Muratpaşa İlçe Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen , verilen vaatleri yerine getirmemekle suçlanıyor .

Antalya ' da şehrin göbeğinde kalmasına karşın yıllardır imar sorunu yaşanan Kırcami konusu bir kez daha yargıya taşındı . Kırcamililer , Büyük Birlik Partisi ( BBP ) İl Başkanlığı ' nın öncülüğünde Mustafa Akaydın ve Süleyman Evcilmen ile AK Parti , CHP ve MHP hakkında Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı ' na suç duyurusunda bulundu .

Antalya Adalet Sarayı önünde toplanan gurup adına açıklama yapan BBP İl Başkanı Rasim Küçük , Akaydın , Evcilmen , AK Parti , CHP ve MHP , " Kamu görevini kötüye kullanmak , gerçek dışı beyanda bulunmak , iyi niyeti suiistimal ederek insanları dolandırmak " la suçlanıyor . Muratpaşa ilçesi sınırları içinde yer alan Kırcami ' nin 20 yılı aşkın süredir imar sorunu bulunmasına karşın her seçim dönemi siyasi partilerin ve başkan adaylarının çözüm vaadiyle bölge seçmeninden oy istediğine işaret eden Küçük , " Vatandaşın oyunu alıp seçim sonu verdiği sözü yerine getirmeyerek bir diğer seçime kadar bu sorunu yok saymaktadırlar . Kırcami imar sorunu ile alakalı belediyelerin önünde hiçbir engel kalmamıştır . Çünkü , Çevre ve Orman Bakanlığı Kırcami bölgesini kentsel dönüşüm alanı ilan etmiştir . Fakat Süleyman Evcilmen ve Mustafa Akaydın Kırcami imar planıyla alakalı halkın mağduriyetini gidermemektedir . " dedi .

Rasim Küçük , her iki başkanın Mart 2009 ' daki yerel seçimlerde bölge seçmeninden sorunlarını gidermek için oy talep etmesine karşın konuyu çözüme kavuşturmayarak halkı istismar ettiklerini savundu .

Suç duyurusunda imzası bulunan Kırcami sakinlerinden Menşure Özdemir seçimden seçime hatırlanmaktan bıktıklarını ifade ederek , " 30 yıldır sorun aynı . Köy yaşantısı bizimkinden iyi . Şehrin göbeğinde yaşıyoruz ama evlerimizde yılanlar , fareler cirit atıyor . Kemerağzı bile bataklık olmasına rağmen imara açıldı . Kırcami de bir an önce imara açılmalı . " diye konuştu .

Şefika Uslu ise seçim döneminde kendilerine 90 gün içinde tapu verileceği vaadinde bulunularak oy istendiğini ileri sürerek , " Bu olay siyasi malzeme olarak kullanıldı . Oylarımızı alıp , vaatlerini getirmediler . " şeklinde şikayette bulundu . Tüketiciler Birliği Antalya Şube Başkanı Avukat İbrahim Güllü de Kırcamililere destek vererek , bölgenin bir an önce imara açılması için gereken katkıyı vereceklerini söyledi .