Kaymakam içkili yerlerin sabaha kadar açık olmasını istedi

Isparta Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu, belediyeden içkili yerler ve restoranların kapanış saatlerinin uzatılmasını istedi.

Kaymaka

  Isparta Eğirdir Kaymakamı Halil Serdar Cevheroğlu , belediyeden içkili yerler ve restoranların kapanış saatlerinin uzatılmasını istedi .

Kaymakam Cevheroğlu , 9 Haziran 2010 ' da Eğirdir Belediye Başkanlığı ' na umuma açık yerlerin kapanış sürelerinin yeniden düzenlemesi amacıyla yazı gönderdi . Cevheroğlu yazısında ; içkili yerler , restoranlar ve benzeri yerlerin kapanış sürelerinin belediye encümeni tarafından 01 . 00 olarak düzenlendiğini belirterek bu sürenin 04 . 00 ' a kadar uzatılmasını istedi . Konu ile ilgili olarak Cihan ' a açıklamada bulunan Cevheroğlu , " Sadece içkili yerler olarak değerlendirmek doğru değil . Tüm umuma açık yerlerin kapanış süresinin uzatılmasını istedik . Yol boyunca kahvehane , büfe ve lokantalar var . Umuma açık yerler belediye encümeni kararı ile 01 . 00 ' de kapanıyor . Bize vatandaşların yakınmaları var . İlçemizin turistlik bir yer olması ve transit bir yol geçmesinden dolayı vatandaşlar gece geç vakitlerde ihtiyaçlarını karşılayamadıklarından dert yanıyor . Bizde bunun üzerine belediyeye sürenin uzatılmasının uygun olacağını bildirdik . " dedi .

Yazının talimat niteliğinde değil bir tavsiye niteliğinde olduğunu belirten Cevheroğlu , kapanış saatlerini düzenlemenin kendi yetkilerinde değil , belediye encümeni yetkisinde olduğunu belirtti . Cevheroğlu , ilçede asayiş sıkıntısının olmadığından içkili yerlerin geç saatlerde kapanmasının bir mahsuru olmadığını kaydetti . 2005 yılına kadar bu tür yerlerin kapanış saatlerin mülki amirlerin yetkisinde olduğunu ifade eden Cevheroğlu , bu tarihten sonra yetkinin belediyelere verildiğini anlattı .

Eğirdir Belediye Başkanı Osman Nuri Özmeral de sadece içkili yer ve restoranların kapanış saatinin 01 . 00 olduğunu , diğer yerlerin 24 saat açık olduğuna dair encümen kararları bulunduğunu söyledi . Özmeral , hem vatandaşları hem de işletmecileri memnun etmek için böyle bir karar aldıklarını belirtti . Aldıkları bütün kararlarda halkın menfaatini düşündüklerini belirten Özmeral , " Bütün işlerde öncelik insan , halkımızdır . Çayhane , büfe , lokanta , çorbahane , pastahane ve yol kenarlarında bulunan büfelerin 24 saat açık olmasına dair encümen kararımız vardır . " dedi .

İlçeye gece geç saatlerde gelen insanların ihtiyaçlarını karşılamakta sıkıntı olmadığını ifade eden Özmeral , içkili yer ve satış yapılan yerlerin kapanış süresini de saat 01 . 00 olarak düzenlediklerini anlattı . Özmeral , kaymakamın encümenin aldığı kararı uygun bulmadığını ve sürenin uzatılmasını istediğine dikkat çekerek , vatandaşlardan kendilerine ulaşan bir şikayet olmadığını hatırlattı .