Kahramanmaraşlı avukatlar, anayasa değişikliği davasına müdahil olmak için dilekçe verdi

Kahramanmaraş'ta 30'a yakın avukat ve sivil toplum örgütü temsilcisi, Anayasa Mahkemesi'nin anayasa değişikliği paketi ile ilgili davasına müdahil olm

  Kahramanmaraş ' ta 30 ' a yakın avukat ve sivil toplum örgütü temsilcisi , Anayasa Mahkemesi ' nin anayasa değişikliği paketi ile ilgili davasına müdahil olmak için Kahramanmaraş Valiliği kanalıyla dilekçelerini yüksek mahkemeye gönderdi . Grup ayrıca , Anayasa Mahkemesi üyesi Fulya Kantarcıoğlu ' nun da davadan çekilmesi talebinde bulundu .

Kahramanmaraş Valiliği önünde dilekçelerini vermek üzere toplanan grup adına açıklama yapan Avukat Yusuf Bülbül , davanın Türkiye ' nin geleceğini ilgilendirdiğini söyledi .

Bülbül , davaya müdahil olmak istemelerinin yanı sıra , Anayasa Mahkemesi üyelerinden Fulya Kantarcıoğlu ' nun eski Adalet bakanlarından Seyfi Oktay ile arasında geçen konuşmadan dolayı , davadan çekilmesi talebinde bulunacaklarını da belirtti .

Anayasa Mahkemesi ' nin , anayasa değişikliklerini sadece şekil yönünden denetleme yetkisine sahip olduğunu kaydeden Bülbül , mahkemenin esasa girme yetkisinin bulunmadığına dikkat çekti .

Bülbül , " Şu anda anayasanın 175 ' inci maddesine göre referanduma sunulmadan yürürlüğe giremeyeceği ve norm haline gelemeyeceği için böyle bir kanun maddesinin veya anayasa değişikliğinin iptal edilmesi hukuken de mümkün değildir . Biz bu konuda dilekçelerimizi hazırladık . Valilik kanalıyla Anayasa Mahkemesi ' ne buradan bu dilekçelerimizi göndereceğiz . Sonuçlarını da bekleyeceğiz . " dedi .

Kahramanmaraş Barosu Başkanı İsmail Kahveci de kesinleşen anayasa kararı olmadan ve paket yürürlüğe girmeden davanın açılmasını yersiz gördüğünü ifade etti .

Kahveci , açıklamasına şöyle devam etti : " Paket çıkıyor ve Anayasa Mahkemesi konusunda pakette değişiklik var . Aynı mahkeme kendisi hakkında çıkan değişikliği inceleme yetkisine haiz . Bu hukuken ve hakkaniyete aykırı bir durum diye düşünüyorum . Bunu inceleme yetkisi olmaması kanaatindeyim . ' Ayrı bir kurumla bunun incelenmesi gerekir ' diye düşünüyorum . Çünkü bir kişi de olsa kendi aleyhinde verilen bir konuda sağlıklı bir karar vereceği inancı yoktur bende . Bu nedenle bu konuda Anayasa Mahkemesi ' nin vereceği kararlar konusunda müdahil olmak istiyoruz . "

Yapılan açıklamanın ardından , grup dilekçelerini vermek üzere , Valilik binasına geçti .