Chp'li Güvel: 'Adana'da İkinci Üniversite Teklifimize Destek Bulamadık'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Hulusi Güvel, Adana'ya ikinci üniversite için yaptıkları teklife destek bulamadıklarını söyledi.

  Güvel , Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı ve Adana Eczacılar Odası Başkanı Burhanettin Bulut ' u ziyaret etti . Kamışlı ve Bulut ' la birlikte yönetim kurulu üyeleriyle de görüşen Güvel , önceleri ayrıcalıklı il konumundaki Adana ' nın günümüzde geriye doğru gittiğini , adliyedeki olaylardan sonra belediye olaylarıyla sarsıldığını ifade etti . Güvel , tüm olumsuzluklara rağmen elbirliğiyle sorunların üstesinden gelinebileceğine dikkat çekti .

" KAYNAKLAR ETKİN KULLANILMALI "
Toprak , su ve iklimiyle önemli bir kent olan Adana ' da kaynakların etkin kullanılması gereğine işaret eden Güvel , " Adana , siyaseten geriye gittiğinde sosyal ve sportif faaliyetlerde de geriliyor . Gerçekleri gözardı etmek yerine demokrasi çerçevesinde sorunları çözebiliriz . Demokrasiyi hakim kılacak dürüst ve namuslu insanların siyasete girmesi sağlanmalı . Biz , bu inançla çalışmalarımızı sürdürüyoruz . CHP , tüm sorunların yanısıra rejimi ve Atatürk ' ün çizdiği yolu değiştirmeye çalışanlarla da mücadele ediyor ve dimdik ayakta duruyor " dedi .

" İKİNCİ ÜNİVERSİTEYE DESTEK YOK "
Adana ' ya ikinci üniversitenin kazandırılması için hazırladığı kanun teklifine iktidar partili milletvekillerinden destek bulamadığını , defalarca çağrı yapmasına rağmen hiçbir yanıt alamadığını vurgulayan Güvel , CHP ' nin son kurultayda önemli bir çıkış gerçekleştirdiğini , Türkiye ' nin önündeki ilk genel seçimlerde iktidar olacağını söyledi . " Adana büyürse bölge büyür . Ulusal ve uluslararası iş hacmimiz artar , işsizlik azalır , refah seviyesi yükselir " diyen Güvel , CHP iktidarında Adana ' ya nasıl önem verileceğini herkesin göreceğini ve Adana ' nın öneminin yeniden ortaya çıkacağını söyledi .

" ADANA İMARDA KİLİTLİ BİR KENT "
Mimarlar Odası Adana Şube Başkanı Bekir Kamışlı da belediyelerde yaşanan sorunların mimar ve mühendisleri fazlasıyla rahatsız ettiğini belirttiği konuşmasında , " Adana imar düzenlemelerinde kilitlenmiş bir kent konumuna düştü . Büyükşehir Belediyesi ' nde hiçbir mimar görevinin başında değil . Belediyede bir belirsizlik hakim . Belediyede muhatap bulamıyoruz " diye konuştu . Kentte başta işsizlik olmak üzere birçok soruna çözüm yolu bulunmasının önemine değinen Kamışlı , " Adana ' ya yıllardır tek bir yatırım yapılmıyor . Yapılan yatırımlar da bitirilemiyor . Her şeye rağmen sorun üretmekten çok çözüm yolu aramak zorundayız " dedi . Kamışlı , belediyenin kurumsal bir kimliğe kavuşması için Güvel ' den daha çok destek beklediklerini söyledi .

İLAÇTA KAREKOD SORUNU
Adana Eczacı Odası Başkanı Burhanettin Bulut ise karekodsuz ilaçların bedelini ödemeyeceğini belirten Sosyal Güvenlik Kurumu ' nun eczacıları sıkıntıya soktuğunu , endişeli bekleyişlerinin sürdüğünü belirtti . Karekodsuz ilaç satışında SGK ' nın verdiği sürenin dolduğunu artık eczanelerde karekodu olmayan ilaçları satamayacaklarını belirten Bulut , " Elimizdeki ilaçların yüzde 25 ' inin karekodu yok . Bunları bir-iki ay içerisinde tüketmemiz olanaksız . Bu ilaçlarımız ne olacak . SGK ' nın süreyi uzatmasını bekliyoruz " diye konuştu .
Oda Başkanları Kamışlı ve Bulut , Güvel ' in yanısıra ziyarete katılan Mimar Mehmet Işık ve İnşaat Mühendisi Cevdet Baskın ' a teşekkür etti .