Bingöllü Çiftçilerin Tohum Sıkıntısı

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Ali Rıza Evliyaoğlu, buğday ekim mevsiminin yaklaştığını belirterek, çiftçilerin mağdur olmaması için gerekli olan 150 ton buğday tohumu bedelinin biran önce temin edilmesi gerektiğini söyledi

Bingöl Ziraat Odası Başkanı Ali Rıza Evliyaoğlu, buğday ekim mevsiminin yaklaştığını belirterek, çiftçilerin mağdur olmaması için gerekli olan 150 ton buğday tohumu bedelinin biran önce temin edilmesi gerektiğini söyledi.
Bingöl'ün iklimine göre sert ve kılçıksız tohumun getirilmesini talep eden Evliyaoğlu, çiftçilerin ihtiyacı olan tohumların zamanında karşılanması için gerekli ödemelerin İl Özel İdaresi bütçesinden İl Tarım Müdürlüğü bütçesine aktarılmasını istedi. Haziran ayında yağan yağmurlar nedeniyle, kışlık hayvan yemi olarak kullanılan otların birçok yerde zarar gördüğünü belirten Evliyaoğlu, "Yağmurlar nedeniyle birçok yerde hayvan yemleri küflenmiş ve kullanılamaz hale gelmiştir. Çiftçilerimizin zor duruma düşmemesi için zararlarının tespit edilmesini ve çiftçilerimizin mağduriyetinin giderilmesini istiyoruz" dedi.