Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Atalay Hakkari'de

Basın İlan Kurumu Genel Müdürü Mehmet Atalay, Van, Diyarbakır, Erzurum ve Hakkari'da açılacak şubelerle ilgili incelemelerde bulunmak için kente geldi.

  Vali Muammer Türker ' i ve Belediye Başkanı Dr . Fadıl Bedirhanoğlu ' nu makamlarında ziyaret eden Atalay , daha sonra Hakkari Gazeteciler Cemiyetini ziyaret etti . Burada basın mensupları ile bir süre sohbet eden Atalay , " Hakkari ' ye ziyaret amaçlı geldim . Vali belediye başkanını ziyaretten sonra buraya geldim . Buradaki fedakarlık yaparak canla başla çalışan gazetecileri görmem iyi oldu . Sizleri ziyaret etmek için geldim . Her türlü sorun ve sıkıntılarınız için elimde gelen gayreti sarf edeceğim " şeklinde konuştu .
Hakkari Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Engin Önal ' in Hakkari ' de 8 , Yüksekova ilçesinde 4 ve Şemdinli ilçesinde ise olmak üzere il genelinde 14 yerel gazetenin bulunduğunu ve bu gazetelerde sigortalı olarak 82 kişinin çalıştığını belirtti . Önal , " Türkiye ' nin en ücra köşesinde bulunan Hakkari ' de ulusal basında çalışan arkadaşlarımız zaman zaman sıkıntılar yaşıyor . Burası diğer illere nazaran çok farklı bir ildir . Bu arkadaşlarımızın desteklenmesi gerekiyor . Bazılarının ise halen sosyal bir güvencesi bile yok . İlan almaktan da sıkıntı yaşıyoruz . Zamanında ilan ödemeleri gelmediği gibi ilanlar tek kalemde birleştirilip veriliyor . Durum böyle olunca çalışanların sigortalarını ödemekten sıkıntı yaşıyoruz " şeklinde konuştu .
Atalay daha sonra Gençlik ve Spor İl Müdürlüğüne geçti . Soru sormak isteyen bazı gazeteciler ise Atalay ' ın acele etmesi ve ziyaretinin kısa olmasına bir anlam veremediler .