Kalp krizine çare olacak aşı üretildi

İsveçli bilim insanları biri kalp diğeri saman nezlesine çare olacak iki aşı üretti.

Kalp krizine çare olacak aşı üretildi
  3 ile 5 yıl iç ; erisinde kullanılabilecek ' kalp aşısı ' vü ; cuda yü ; klenen kö ; tü ; kolesterolü ; etkisiz hale getirerek , krizi ö ; nleyecek . Saman nezlesini bitiren aşı ise ö ; nü ; mü ; zdeki yıl piyasada olacak .

İsveç ; li bilim insanları , kalp krizinden ö ; lü ; mleri ü ; ç ; te iki oranında azaltma iddiasındaki aşıyı tanıttı . Karolinska Enstitü ; sü ; ' nce yapılan araştırma sonucunda ü ; retilen ve şimdilik yalnızda fareler ü ; zerinde denenen aşı , insanlar ü ; zerindeki testlerde de olumlu sonuç ; verirse , 3 ile 5 yıl iç ; erisinde kullanılabilir hale gelecek .

T hü ; crelerini durduracak

Aşının ö ; zelliği , vü ; cuda yü ; klenen kö ; tü ; kolesterolü ; etkisiz hale getirmesi . Bağışıklık sistemimiz , vü ; cuttaki kö ; tü ; kolesterolü ; tespit ettiği anda , bir savunma mekanizması olarak T hü ; creleri gö ; reve koşuyor ve bu şekilde , bu kolesterolü ; n kana karışmasına engel olmaya ç ; alışıyor . Ancak T hü ; crelerinin ciddi bir olası yan etkisi var : Kalbe kan pompalanmasını engellemek suretiyle kalp krizine sebep olmak . İsveç ; li bilim insanları da , işte bu nedenle , kö ; tü ; kolesterole doğrudan saldıran ve onu yok eden bu aşıyı geliştirdiler . Aşı yapıldığı anda bağışıklık sistemimiz , kö ; tü ; kolesterol tehlikesinin ortadan kalktığını algılayıp , kalp krizine neden olabilecek T hü ; crelerini gö ; revlendirmiyor ve bö ; ylece de ö ; lü ; mcü ; l rahatsızlık ö ; nlenmiş oluyor .

vatan