Türkiye Gazetesi hisselerine yoğun talep geldi

İhlas Holding'in yüzde 36,92 hissedarı olduğu İhlas Gazetecilik'in yüzde 33'ünün halka arzında, arz edilen hisselerin tamamına talep geldiği öğrenildi. Türkiye Gaz...

 

İhlas Holding ' in yüzde 36 , 92 hissedarı olduğu İhlas Gazetecilik ' in yüzde 33 ' ünün halka arzında , arz edilen hisselerin tamamına talep geldiği öğrenildi .

Türkiye Gazetesi ' nin sahibi ve yayıncısı olan İhlas Gazetecilik ' ten bir yetkili , " Halka arz tatminkâr ve başarılı sonuçlandı . Tamamına talep geldi . " açıklamasını yaptı . İhlas Gazetecilik ' in 80 milyon lira tutarındaki ödenmiş sermayesinin yüzde 33 hissesi 3-4 Haziran tarihlerinde 1 , 50-1 , 65 lira fiyat aralığından halka arz edilmişti . Halka arz edilecek payların dağılımının yüzde 40 yurtiçi bireysel yatırımcılar , yüzde 30 yurtdışı kurumsal yatırımcılar , yüzde 15 yurtiçi kurumsal yatırımcılar ve yüzde 15 ' i İhlas Grubu çalışanları şeklinde olacağı duyurulmuştu . Konuyla ilgili düzenlenen basın toplantısında halka arzdan elde edilecek yaklaşık 40-44 milyon liralık gelirin ağırlıklı olarak İhlas Holding ' e işletme sermayesi olarak kullanılacağı açıklanmıştı .
Diğer yandan Işıklar Yatırım Holding ' in bağlı ortaklığı Çemaş Döküm ' ün 11 Haziran ' da gerçekleştirilmesi planlanan halka arz takvimi , haziran ayı sonuna kadar tamamlanacak . Çemaş ' tan yapılan açıklamada halka arzın en geç haziran sonuna kadar tamamlanmasının planlandığı belirtildi . Açıklamada , " Şirketin halka arzı konusunda 8 Haziran ' da düzenlemeyi planladığımız basın toplantısı , halka arz takviminin değişmesi nedeniyle haziran ayı içinde ileriki bir tarihte gerçekleştirilecektir . Halka arzın en geç Haziran 2010 sonuna kadar tamamlanması planlanmaktadır . " denildi . Çemaş ' ın sermayesi 15 milyon TL ' den 23 , 25 milyon liraya çıkarılarak yüzde 35 , 48 ' inin halka arzı planlanıyor .

Zaman