Şampiyon Karateciler Baklava İle Besleniyor

Polonya'da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası'nda 3

  Polonya ' da yapılan Avrupa Karate Şampiyonası ' nda 3 . olan Adana Emniyet Müdürlüğü bünyesindeki Polisgücü Spor Kulübü Karate Takımı baklava ile besleniyor . Antrenör Cenap Türker , başarılarının ana sebeplerinden birinin baklava olduğunu söyledi .
Adana Emniyet Müdürlüğü tarafından 1985 yılında kurulan ancak 1997 yılında feshedildikten sonra 2009 yılında yeniden kurulan Polisgücü Spor Kulübü , büyük bir başarıya imza attı . Kulübün karate , futbol ve tekvando takımı , kulüp yeniden kurulduktan sonra Türkiye içinde ve yurtdışında katıldığı müsabakalarda toplam 33 madalya aldı . Karate takımı son olarak 29-30 Mayıs 2010 tarihleri arasında Polonya ' nın başkenti Varşova ' da yapılan 8 . Avrupa Kulüpler Karate Şampiyonası ' na katıldı . 29 ülkeden 53 sporcunun
katıldığı şampiyonada Polisgücü , kazandığı 7 bronz madalya ile Avrupa 3 . ' sü oldu . 7 sporcu ile katıldığı şampiyonada takım 7 bronz madalya aldı . Şampiyonadan sonra Adana ' ya dönen takımı , Adana Valisi İlhan Atış , Adana Emniyet Müdürü Mehmet Salih Kesmez ve takımın antrenörü Cenap Türker ile birlikte kabul etti . Atış , sporculara yarım altın vererek ödüllendirdi .
Sporcular Vali Atış ' ı ziyaret ettikten sonra tatlıcının yolunu tuttu . Kulüpten sorumlu Adana Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislikten Sorumlu İl Emniyet Müdür Yardımcısı Hasan Turgut , antrenör Cenap Türker ve sporcular , Köse Tatlı ' nın sahibi ve aynı zamanda kulübün sponsoru Mahmut Karahan ' ı ziyaret etti . Antrenör Cenap Türker , başarının çok çalışarak ve motive olarak geldiğini ancak başarının en büyük nedenlerinden birinin Türk baklavası olduğunu söyledi . Türker , " Çocuklar baklavayı yedi Avrupa 3 . ' sü
oldu " dedi .
Karahan ise , sporcuların Türkiye ' yi yurt dışında çok iyi temsil etmesinden çok memnun olduklarını , Türk sporuna her zaman katkı vermeye hazır olduklarını söyledi . Konuşmaların ardından sporcular baklava yiyerek güç depoladı .