Mazlum-der İsrailli Yetkililer Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu

Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş, düzenlediği basın toplantısı ile İsrailli yetkililer hakkında suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, "İnsanlık suçu işleyenler hesap vermelidir" dedi.

Mazlum-der İsrailli Yetkililer Hakkında Suç Duyurusunda Bulundu
  İsrail ' in , bulunduğu bölgede binlerce insanı öldürdüğünü , sakat bıraktığını veya ülkesini terke zorladığını söyleyen Mazlum-Der Kayseri Şube Başkanı Ahmet Taş , " Mala ve cana zarar vererek insanlık suçu işlemiş ve işgal ettiği Filistin topraklarında ambargo uygulayarak , Gazze halkına insani yardımın ulaşmasını engelleyerek büyük bir insanlık suçu işlemiştir " dedi .
İHH ' nın öncülüğünde Gazze ' ye yardım götüren Mavi Marmara ve konvoydaki diğer gemilere İsrail askerleri tarafından saldırıldığını anlatan Ahmet Taş , " İsrail ' in Ashdod limanına çekilen gemideki tüm insanların zorla tutuklandığı anlaşılmıştır . İsrail medyası tarafından çekilen görüntülerde acil müdahaleye ihtiyaç duyulan insanların ellerine ve ayaklarına kelepçe takılarak götürüldüğü anlaşılmıştır .
İsrail bu saatten sonra kendi medyası dahil olmak üzere tüm dünya medyalarının konuyla ilgili haber almasını engellemiştir . Bu nedenle olaya sebebiyet veren kişilerin derhal yakalanarak tutuklanmaları ve eylemlerine son vermeleri sağlanmalıdır " diye konuştu .
Eylemi gerçekleştirenler hakkında Kayseri ' de Cumhuriyet Başsavcılığı ' na suç duyurusunda bulunacaklarını bildiren Mazlum-Der Şube Başkanı Ahmet Taş , " Türkiye ' nin her tarafından yapılan bu suç duyuruları , İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ' nın elinde toplanacak . Bu suç duyuruları daha sonra Birleşmiş Milletlere gönderilecek . Bu şekilde biz insanlık suçu işleyenlerin adalet karşısına çıkarak hesap vermelerini ve gereken cezayı almalarını istiyoruz " diyerek , suç duyurusunda bulunulan isimleri şu şekilde açıkladı :
" İsrail Cumhurbaşkanı Şimon Peres , Başbakan Benjamin Netenyahu , Savunma Bakanı Ehud Barak , Dışişleri Bakanı Avigor Liberman , Genel Kurmay Başkanı Gabi Ashkenazi , Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Meron "