Mahkeme Başkanı Şengün: Seyfi Oktay, HSYK Başkanvekili'nden benim için randevu aldı

Ergenekon davasının görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Köksal Şengün, bazı avukatlar ve eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay'ın kendisini etkilemeye çalıştıkları yönündeki haberlere tepki gösterdi.

  İddia edilen gö ; rü ; şmeleri yaptığını kabul eden Şengü ; n , ancak bu gö ; rü ; şmelerin Yargıtay ü ; yeliği iç ; in kulis yapmak amacıyla olduğunu savundu . Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile HSYK Başkanvekili Kadir Ö ; zbek ' ten kendisi iç ; in randevu alması amacıyla gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; savunan Şengü ; n , ' Basına servis yapılıyor . Aslında kurt iç ; imizde . İktidar değişirse bunun hesabını başkaları sorar . ' ifadelerini kullandı .

Ergenekon davasına bakan İstanbul 13 . Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Kö ; ksal Şengü ; n , hakkında ç ; ıkan iddialara cevap verdi . Bir kadın avukatın kadınlığını kullanarak kendisini etki altına almaya ç ; alıştığı iddia edilen avukat Tü ; lay Bekar ile gö ; rü ; şü ; p gö ; rü ; şmediği sorulan Şengü ; n , ' Tü ; lay hanımı tanıyorum . Tutuklanan avukatları tanırım . Telefon ederler , konuşulur . Bunlar normal şeyler . ' dedi .

Eski Adalet Bakanı Seyfi Oktay ile gö ; rü ; şü ; p gö ; rü ; şmediği sorulan Şengü ; n , ' Benim bakanımdır . Ç ; ok sevdiğim saydığım bakandır . İstanbul ' da geldiğinde yemek verdim ama istihbaratç ; ılar dosyaya not koymuşlar gö ; rü ; ştü ; ler diye . Gö ; rü ; şmelerden biri Ramazan yemeğiydi , diğeri de Yargıtay ü ; yeliği iç ; indi . HSYK Başkanvekili ile kişisel gö ; rü ; şmem iç ; in Seyfi Oktay bana randevu aldı . ' diye konuştu .

HSYK Başkanvekili ile gö ; rü ; şmesinin de normal olduğunu belirten Şengü ; n , ' Tabi giderim , kulis faaliyeti yaptım . Yargıtay iç ; in aday oldum ve seç ; ilemedim . ' dedi .

Kendisine emekli olması yö ; nü ; nde baskı yapılacağı iddiaları hatırlatılan Şengü ; n , ' Emekli olsam başka bir grubun işine yarar . Bö ; yle saç ; ma sapan şey olur mu? Bunu yapan savcıya sorun . Bunlar hukukla dosyamızla ilgili olmayan şeyler . Ö ; nce Ü ; mit Sayın ' ın olayı , sonra ortam dinlemesinin internete dü ; şmesi . Bekliyoruz , bakalım daha neler gelecek . Her şeyde kabak bizim başımıza patlıyor . Benimle ilgili bir dinleme kararı yokmuş . Saygısızlık . Bu telefon konuşmalarına dü ; ştü ; ğü ; mde bana bildirilmeliydi . ' şeklinde konuştu .

Başsavcıvekili Turan Ç ; olakkadı ile gö ; rü ; ştü ; ğü ; nü ; anlatan Şengü ; n , ' Burada her şeyde sıkıntı var . Bu bö ; yle yü ; rü ; mez . Her şey birbirinden koptu . Bu hukuk bö ; yle gitmez . Gü ; ven kalmadı . Biz bu işi bö ; yle yapmadık . Ç ; ok hoş bir şey değil . Ayıp bir şey . Benim şahsımla ilgili değil ailemle ilgili . Benim ailem var , yeni torunum oldu . Şimdi git ona anlat , ne anlatacaksınız . Ç ; evremdeki herkese tek tek nasıl anlatabilirim ki . ' ifadelerini kullandı .

Şengü ; n şunları sö ; yledi : ' Bunlar hoş şeyler değil . Asıl yö ; nlendirme bu şekilde olur . Beni ailevi olarak bir sü ; re etkiler belki ama iş olarak beni etkilemez . Bu saatten sonra biri gelecek bana bunu al , bunu tut olacak şeyler değil bunlar . Birileri birilerine savaş aç ; tı . Bu kadar bir mahkemenin ü ; zerine gidilmez . Ne yaparlarsa yapsınlar bir şey alamazlar . Olmaz olamaz . Bu saatten sonra hiç ; olmaz . Bizim eğilme şansımız yok , biz pat diye kırılırız . Ç ; ok ağır şeyler de sö ; ylerim ama yeri ve zamanı değil . Ayrıca terbiyem de mü ; saade etmez . Aslında kurt iç ; imizde , dışarıda değil . Aslında bö ; yle yapılarak soruşturma yö ; nlendiriliyor . Basına falan şey yapmaya gerek yok , basına servis yapan belli gruplar var . Basın gidip de kasayı aç ; ıp da ç ; ıkarmıyor bunları . Yargıya bu kadar karışmak hiç ; kimsenin işine yaramaz . Hiç ; bir grubun yararına değil . Yarın es kaza iktidar değişirse bunun hesabını başkaları da sorar . Daha kö ; tü ; sorar . Bu hiç ; kimseye yaramaz . Kimse bundan kar ummasın . '

Şengü ; n , Avukat Tü ; lay Bekar ' ın kadınlığını kullanarak kendisini etkilediği iddiasına ise kadınlığın nasıl kullanıldığını bilmediğini sö ; yledi .