Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu

2005-2006 eğitim öğretim yılında Nazilli Lisesi 50. Yıl Dersliği'nde öğretime başlayan Nazilli Adnan Menderes Anadolu Lisesi ikinci mezunlarını verdi.

Nazilli Menderes Anadolu Lisesi'nde Mezuniyet Coşkusu
Okul bahçesinde düzenlenen mezuniyet törenine Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercan, Milli Eğitim Şube Müdürü Sezai Selçuk, Okul Müdürleri, Öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.
8 sınıftan toplam 196 öğrencinin mezuniyet heyecanı yaşadığı törende konuşma yapan Okul Müdürü Mehmet Atay; "Çağdaş ve kaliteli eğitimin yanında Atatürkçü gençler yetiştirmeyi hedeflediklerini, ayrıca mezun olan öğrencilerimizin hayatları boyunca Nazilli Menderes Anadolu Lisesinde okumanın güzelliğini hiçbir zaman unutmayacaklarını tahmin ediyorum. Bugün, 4 yıl boyuncu beraber gülüp oynadığınız, dertleştiğiniz, acı, tatlı hatıralar yaşadığınız ve hiç unutamayacağınız arkadaşlarınızdan ayrılıyorsunuz. Evet sevgili gençler, okul zili bir daha sizin için çalmayacak, sabahları aynanın karşısına geçip de keşke bugünde giymeseydin dediğiniz okul kıyafetini bir daha giyemeyeceksiniz. Bu mezuniyet bir son değil, asıl en büyük başlangıçtır. LYS sınavında ve bundan sonraki hayat sınavında başarılı olacağını biliyoruz. Bu gecenin haklı gururunu yaşayan, kalpleri heyecanla çarpan velilerimiz. Siz bu törenin en mutlu ve onurlu kişilerisiniz. Hayatta en büyük yatırımın insana yapılan yatırım olduğunu bilerek çocuklarınızın eğitim yaşamı boyunca onlara maddi ve manevi olarak her türlü desteği verdiniz. Onların sevinçlerini ve hüzünlerini paylaştınız. En kötü zamanlarında onların en büyük desteği oldunuz. Bütün bu zorluklar sonunda çocuklarınız bugün liseden mezun olurken haklı olarak büyük bir gurur ve sevinç içerisindesiniz. Şimdiye kadar göstermiş olduğunuz sabır ve özveri her türlü takdirin üzerindedir. Nazilli Menderes Anadolu Lisesi olarak eğitim-öğretim adına gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerde bizlerden desteğini esirgemeyen bugün de mezuniyet törenine teşvikleriyle bizleri onurlandıran ve her türlü desteği sağlayan Sayın Belediye Başkanımız Haluk Alıcık'a ve İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Faruk Ercan'a teşekkür ediyorum. İkinci dönem mezunlarımıza aileleri ve sevdikleriyle birlikte bundan sonraki yaşamlarında sağlık, mutluluk ve başarılar diliyor, saygılarımı sunuyorum. Bizler sizlere güveniyor ve sizlere inanıyoruz" dedi.
Nazilli Belediye Başkanı Haluk Alıcık ise; "Öğretmen kökenli olduğum için eğitim ve öğretimin ne demek olduğunu, öğrencilerimizin, öğretmenlerimizin ve okul yöneticilerimizin durumlarını çok iyi biliyorum. İşte bunun içinde ilçemizde bulunan tüm okullarımızın eksiklerini gidermek için çaba harcıyorum. Öğrenci kardeşlerimizin elde ettikleri başarıları karşısında her vatandaş gibi her anne-baba gibi bende gururlanıyorum" diye konuştu.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Faruk Ercanda, "Bizler eğitim ve öğretim alanında büyük başarılara imza atıyoruz. Bakın ülke genelinde Aydın ilimiz Türkiye üçüncülüğünü elde ederken bunda Nazilli'nin payının çok yüksek olduğu ortadadır" şeklinde konuştu.
Konuşmanın ardından Öğrenciler arası bayrak teslim töreni yapıldı. Tören sonrası Okulun dönem birincisi Fadime Uskan arkadaşları adına yaptığı konuşmanın ardından okulun yaş kütüğüne isminin olduğu kütüğün ikinci plaketini çaktı. Okul birincisi Fadime Uskan, Okul ikincisi Müge Altınbaş ve okul üçüncüsü Ceren Gökçe'ye plaketlerini ve belgelerini Belediye Başkanı Haluk Alıcık, İlçe MEM Faruk Ercan ve MEM Şube Müdürü Sezai Selçuk takdim etti.
Tören'in ardından Öğrenciler toplu olarak oturdukları platformda kep atma merasimini gerçekleştirdi. Programın sonunda 12/G sınıfı öğrencisi Enes Üçler, davetlilere kendi yazdığı ve ünlülerin rap şarkılarını söyleyerek yaklaşık yarım saat konser verdi.