Mersin Mükellef Hakları Ve Sorumlulukları Platformu Kuruldu

Mersin'de 45 oda ve dernek bir araya gelerek 'Mersin Mükellef Hakları ve Sorumlulukları Platformu'nu kurdu. Platformun amacının; mükelleflerin sorunlarına çözüm aramak olduğu bildirildi.

Mersin Mükellef Hakları Ve Sorumlulukları Platformu Kuruldu
Mersin Sanayici ve İşadamları Derneği'nden (MESİAD) yapılan açıklamada, devletin temelinin vergi, verginin temelinin ise mükellef olduğu vurgulandı. Üreterek katma değer yaratan, vergi verip devletin tüm fonksiyonlarının yerine getirilmesini sağlayan, istihdam yaratarak toplumun yaşam ve barışına en önemli katkıyı sağlayan mükelleflerin, istenen sayıda ve saygınlıkta olmadığı savunulan açıklamada, "Başta Gelir İdaresi olmak üzere, Özel İdare ve Yerel Yönetimlerin kaynak yaratmak üzere sık sık başvurduğu bu yolun başlangıç ve bitiş sınırlarının nerede olması gerektiği hep tartışılmıştır. Dünyada yaklaşık 500 trilyon dolar değerinde ticari hacim yaratan bu kitle, kendi sorunlarını çözemedi. Bunun içindir ki, 1969 yılında Avrupa'daki Mükellef Dernek ve Birlikleri Avrupa Mükellefler Birliğini kurdu. Bu birliğe 29 ülkeden üye dernek vardır. Ardında 1988 yılında kurulan Dünya Mükellefler Birliği'ne de 45 ülkeden 65 dernek üyedir" denildi.
Türkiye'de ilki Bursa'da kurulan Mükellef Hakları Platformu'nun çalışmalarını başarı ile sürdürdüğüne dikkat çekilen açıklamada, Mersin'de de 45 oda ve derneğin bir araya gelerek 'Mersin Mükellef Hakları ve Sorumlulukları Platformu'nun kurulduğu ifade edilerek, şu görüşlere yer verildi; "Mükellef sorunlarına mükellef penceresinden bakan bir anlayışla çalışmalarını sürdürecek olan kuruluş, Türkiye'de yurttaş olma bilinci ile mükellef olmayı, vergi tabanın genişletilerek kamu gelirlerinin arttırılması, kamu hizmet ve desteklerini çoğaltılması yönünde de ortak bilinç yaratmaya çalışacaktır. Bu platform, verginin evrensel hukuka uygunluğu, adil işleyişi ile gönüllülüğü, yerinde kullanılması ile güven pekiştiren bir işleyişin sağlanmasına da katkı sağlayacaktır. Diğer illerde de kurulacak bu platformların birlikler oluşturarak birlikte davranmayı ve ortak bilincin yaratılması yönünde Gelir İdaresi ile birlikte hareket etmeyi ve ortak aklın yaratılmasında önemli desteklerimiz olacaktır. Bursa'da başlayan sürece Mersin'den katkı koyarak Türkiye Mükellefler Birliği kurulması yolunda önemli bir adım attık. Hayırlı olmasını diliyoruz."