İlköğretim müfettişliğinin adı değişti

İlköğretim müfettişlerinin adı ''eğitim müfettişi'' olarak değiştirildi.

İlköğretim müfettişliğinin adı değişti
  Milli Eğitim Bakanlığının Teşkilat ve Gö ; revleri Hakkında Kanun ile Devlet Memurları Kanununda Değişiklik Yapan Kanun Tasarısı TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek , yasalaştı .

Yasaya gö ; re , il milli eğitim mü ; dü ; rlü ; kleri bü ; nyesinde eğitim mü ; fettişleri başkanlığı oluşturulacak .

Eğitim mü ; fettiş yardımcılığı iç ; in en az 4 yıllık yü ; ksek ö ; ğrenim ve ö ; ğretmenlikte 8 yıl ve daha fazla hizmeti olma şartı aranacak . Bu ö ; zelliğe sahip kişiler sınav sonucunda bu gö ; reve başlayabilecek . Bu gö ; revde 3 yıllık yetişme dö ; neminin ardından yapılacak yeterlilik sınavında başarılı olanlar , eğitim mü ; fettişi kadrosuna atanabilecek .

Eğitim mü ; fettişleri ve mü ; fettiş yardımcılarının alanlarında uzmanlaşmaları iç ; in gerekli ö ; nlemler alınacak .

Eğitim mü ; fettişleri , her hizmet bö ; lgesinde 2 yıldan az olmamak ü ; zere , Milli Eğitim Bakanlığının belirlediği sü ; re kadar ç ; alışacak .

Yasa , eğitim mü ; fettişleri ve yardımcılarının gö ; rev alanını da belirliyor . Bu kişilerin gö ; rev alanları il , ilç ; e milli eğitim mü ; dü ; rlü ; kleri , orta ö ; ğretim kurumlarının rehberlik ve denetimi ile bu kurumlarda gö ; rev yapan ö ; ğretmenlerin branşlara ilişkin inceleme ve soruşturmaları hariç ; her derece ve tü ; rdeki ö ; rgü ; n , yaygın eğitim kurumlarının rehberlik , işbaşında yetiştirme , teftiş , denetim , değerlendirme , inceleme , araştırma ve soruşturma hizmetleri olacak .

Hizmet bö ; lgelerinin oluşturulması , buradaki ç ; alışma sü ; releri , eğitim mü ; fettişleri başkanlığının gö ; rev ve yetkileri , eğitim mü ; fettişleri ve yardımcılarının nitelikleri , sınav , yetiştirme şekilleri , atanmalarına ilişkin usul ve esaslar yö ; netmelikle dü ; zenlenecek .

Yasanın yü ; rü ; rlü ; ğe girdiği tarihte ilkö ; ğretim mü ; fettişi ve yardımcısı olanlar , eğitim mü ; fettişi ve yardımcısı kadrolarına atanacak .

Eğitim mü ; fettişleri ve yardımcıları ' ' eğitim ve ö ; ğretim hizmetleri sınıfından ' ' , ' ' genel idare hizmetler sınıfına ' ' alınacak , bö ; ylece birinci dereceden aylık alanlar iç ; in ek gö ; sterge rakamı 3 binden 3 bin 600 ' e yü ; kseltilecek .

AĞUSTOSTA 30 BİN Ö ; ĞRETMEN ATANACAK

Milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Milli Eğitim Bakanı Nimet Ç ; ubukç ; u , ö ; ğretmen atamasının ihtiyaca ve bü ; tç ; eye gö ; re yapıldığını sö ; yledi .

' ' Ağustosta 30 bin ö ; ğretmen atanacağını ' ' belirten Ç ; ubukç ; u , sö ; zleşmeli ö ; ğretmen uygulamasını , belli bö ; lgelerdeki ö ; ğretmen ihtiyacını karşılamak iç ; in getirdiklerini kaydetti . Ç ; ubukç ; u , 70 bin sö ; zleşmeli ö ; ğretmenin belli aralıklarla kadroya geç ; irileceğini bildirdi .

AA