Dhl, Dünya Çevre Günü'nü Yeni Projesiyle Kutluyor

2020 yılına kadar karbon salınımını yüzde 30 oranında azaltmayı hedefleyen DHL Express, her sene 5 Haziran Çevre Günü'nde uyguladığı "Lights Off - Çevre İçin Işıkları Söndürelim" projesi ile birlikte bu sene geri dönüşüm kampanyasını da hayata geçiriyor

  2020 yılına kadar karbon salınımını yüzde 30 oranında azaltmayı hedefleyen DHL Express , her sene 5 Haziran Çevre Günü ' nde uyguladığı " Lights Off - Çevre İçin Işıkları Söndürelim " projesi ile birlikte bu sene geri dönüşüm kampanyasını da hayata geçiriyor .
Birleşmiş Milletler ' in dünya çapında çevre bilincinin arttırılması amacıyla hayata geçirdiği bir inisiyatif olan ve her yıl 5 Haziran ' da kutlanan Dünya Çevre Günü ' ne DHL destek vermeye devam ediyor .
Bu sene şirket çalışanlarını sürece daha fazla dahil etmek için Dünya Çevre Günü kapsamında yeni bir proje hayata geçiriliyor . 5 Haziran Dünya Çevre Günü ' nde start alacak geri projeyle DHL ofislerinde kullanılan kağıt , plastik ve alüminyum kutular toplanarak , geri dönüşümü sağlanacak .
Bütün dünyadaki birçok DHL hizmet birimindeki ışıkları söndürerek , sürdürülebilir çevre bilinci için verdiği taahhütleri gösteren ve bu özelliğiyle sembol bir hareket olan " Lights Off - Çevre İçin Işıkları Söndürelim " projesi de önceki yıllarda olduğu gibi bu yıl da tekrar edilecek . Bu kapsamda DHL Express Türkiye , 5 Haziran Dünya Çevre Günü ' nde , yerel saat ile 13 . 00 -14 . 00 arasında , dünyadaki bütün hizmet birimleri ile birlikte ışıkları bir saat boyunca söndürecek .
220 ' nin üzerinde DHL ülkesinin katılımı ile gerçekleştirilecek olan aktivitede -ortalama olarak , normal şartlarda 250 kamyonetin üreteceği 5 . 2 metrik ton karbon dioksit salınımının tasarruf edileceği öngörülüyor .
DHL Express Kurumsal İletişim Müdürü Hande Ergünlü konuyla ilgili olarak , " DP DHL Grup ' un 2020 ile birlikte karbon salınımını yüzde 30 oranında azaltmayı hedeflediği düşünülecek olursa , çalışanların bu sürece dahil edilmesinin son derece kritik bir konu olduğu görülebilir . 5 Haziran Dünya Çevre Günü ' nü , çalışan arkadaşlarımızın farkındalığını arttırmak ve bütün kamuoyunun dikkatini iklim koruma konusuna çekmek için bir fırsat olarak görüyoruz . Sadece bir dünya var ve ona saygı duymak ve korumak hepimizin
sorumluluğu . DHL olarak , küresel çapta harcadığımız bu eforun çevre üzerinde sürdürülebilir bir etki bırakmasını ve bu konudaki sözümüzün bütün iş ortaklarımıza güçlü bir mesaj vermesini umuyoruz " dedi .