Siirt Üniversitesi'nde mezuniyet coşkusu

Siirt Üniversitesi mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde kampüste gerçekleşti. Tören öncesi davetlilere geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi.

Me

Siirt Üniversitesi mezuniyet töreni coşkulu bir şekilde kampüste gerçekleşti. Tören öncesi davetlilere geleneksel mezuniyet pilavı ikram edildi.

Mezuniyet töreninde konuşan Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları, 2009–2010 akademik yılı mezunlarının diploma töreninin kendisi için iki konuda çok özel anlamı olduğunu belirtti. Ziyadanoğulları, "Bu günün benim için ayrıca özel bir anlamı olduğunu ifade etmek istiyorum. Çünkü hem rektörlüğümün 2. yılını tamamlamanın hem de Siirt Üniversitesi'nin 2. akademik yılı mezunlarını uğurlamanın sevinç ve gururunu birlikte yaşıyorum." dedi.

Üniversite gençliğinin, her zaman için çağdaş kimliğiyle topluma örnek olması gerektiğini kaydeden Rektör Ziyadanoğulları sözlerini şöyle sürdürdü: "Çağdaş insan; hukuka saygılı, yeniliklere açık, sürekli öğrenmeye istekli, eleştirel düşünceye sahip, sorunlara duyarlı ve sorun çözme yeteneği yüksek olan insandır. Üniversite eğitiminiz sürecinde sizlere kazandırdığımız bilgi ve mesleki becerileri daha da geliştirerek toplumun refahı yönünde kullanınız."

Yeni kurulan bir üniversite olmasına rağmen, 2 yıllık süre içerisinde bu yıl mezun olacak öğrencilerle bin 209 lisans ve bin 554 önlisans olmak üzere toplam 2 bin 763 mezun verdiğini belirten Ziyadanoğulları, insana yapılan yatırımın, yatırımların en karlısı, en önemlisi ve en uzun vadelisi olduğu inancı ve düşüncesi ile yarınlardan çok daha umutlu olduğunu söyledi.

Üniversitenin kişi başına düşen yayın sıralamasında toplam 115 üniversite arasında 24. sırada bulunduğunu açıklayan Ziyadanoğulları, 7 profesör, 2 doçent, 23 yardımcı doçent, 33 öğretim görevlisi, 9 okutman, 20 araştırma görevlisi ve 1 uzman olmak üzere toplam 95 öğretim elemanın görev yaptığı ve üniversitede ortalama her 39 öğrenciye 1 akademik personel düştüğünü belirtti.

Daha sonra fakülte ve bölüm birincilerine ödülleri Rektör Prof.Dr.Recep Ziyadanoğulları, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdüsselam Uluçam Belediye Başkan Yardımcısı Seyfettin Aydın ve fakülte dekanları ile yüksek okul müdürleri tarafından verildi. Öğrencilerin bölümlerine göre yeminlerinin ardından üniversite birincisi Semra Ertekin'in yaş kütüğüne plaket çaktı. Ardından öğrenciler keplerini havaya fırlattı.

Törende daha sonra El Sanatları Merkezi bünyesinde açılan el sanatları sergisinin açılışı yapıldı. Bu sergide öğretim görevlisi Muhammed Keskin'in yönetimindeki öğrencilerin el dokuma ürünlerinin nadir sanat çalışmalarından olan kumaş üzerine minyatür ile kurutulmuş yapraklar üzerinde ebru ve hat sanatı eserleri de sergilendi.

Rektörler Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ve Abdusselam Uluçam çok beğendikleri eserler olduğunu belirterek, Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması gerektiği konusunda fikir birliğine vardılar. Prof. Dr. Recep Ziyadanoğulları ''Bundan sonra üniversitemizden mezun olanlarla ilgilenecek bir birim ve Güzel Sanatlar Fakültesi kurulması için çaba harcayacağım. Çok yetenekli öğrencilerimizin olduğunu bu sergide bir kez daha gördüm.'' dedi.

Tören, öğrencilerin yerel sanatçılar Lütfü Turşak ve Cengiz Tan'ın müziği eşliğinde eğlenmeleri ile devam etti. Öğrenciler yerel sanatçıların seslendirdiği parçaların eşliğinde gönüllerince eğlenerek birlikte oldukları son günün tadını çıkarmaya çalıştılar. Rektör Ziyadanoğulları da sanatçı ve öğrencilerle birlikte şarkı söyledi.