Ören'den Gençlere Altın Tavsiyeler

İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören, "Sevdiğiniz işi bulun, pozitif düşünün, kızgın olduğunuzda ani karar vermeyin" dedi.

  Kariyer Zirvesi ' nin ilk gün konuşmacılarından birisi olan İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören , gençlere altın tavsiyelerde bulundu . Ören , öncelikle insanların kendisinden vazgeçmemesini isteyerek , " Siz kendinizden vazgeçmezseniz , kimse sizden vazgeçmez " dedi . Hazreti Ömer ' in , " Eğer inandığınız gibi yaşamazsanız , yaşadığınız gibi inanmaya başlarsınız " sözlerini hatırlatan Ören , hayatta geri getirilemeyecek tek şeyin zaman olduğunu söyledi . Ören , " Sevdiklerinizi kaybedebilirsiniz . Ama dünyada
kimi severseniz ahrette onunla olursunuz . Onun için sevdiklerinizi kaybetmenin bile telafisi var . Burada geri gelmeyecek tek şey zamandır " diye konuştu . Gençlerden bir şeye kızdıkları zaman ani kararlar vermemelerini isteyen Ören , " Bilin ki , o kızgınlıkla verdiğiniz karar size zarar verecektir . Eğer kızdıysanız oradan sakinleşene kadar hemen ayrılın " dedi .
Bir öğrencinin , " Çok iyi bir projem var . Fakat ailem memur olmamı istiyor . Ne yapmalıyım " sorusunu yanıtlayan Ahmet Mücahid Ören , " Ana babanın rızası olmadan yapılan işten hayır gelmez . Bugün ikna olmazlarsa yarın olurlar . Onları kırmayın " dedi . Teknolojik yatırımlar konusunda holdingin çalışmaları olduğunu da sözlerine ekleyen İhlas Holding Genel Müdürü Ören , " Bazen planlarınız ve projeleriniz hiçbir işe yaramaz . İşte o zaman ' Allahı ' m sana güveniyorum ' diyeceksiniz , gerisi olur " dedi . Ahmet Mücahid
Ören gençlere , " Sevdiğiniz işi bulun , pozitif düşünün " tavsiyelerinde de bulundu .

" EN İYİ ÖRNEK ENVER BEY "
Konferansın ardından soruları cevaplandıran İhlas Holding Genel Müdürü Ahmet Mücahid Ören , bir öğrencinin " Kendinize lider olarak kimi örnek alıyorsunuz " sorusu üzerine şunları söyledi :
" Uzaklarda aramaya gerek yok . Enver Ören Bey , liderlik açısından en iyi örnektir . Yakından tanıdığım rahmetli Turgut Özal da benim için çok önemli siyasi liderlerden birisiydi "

CİLİV : " HEDEFLERİNİZİ YÜKSEK TUTUP ÇALIŞIN "
Gençlere başarının sırlarını anlatan Turkcell Genel Müdürü Ciliv ise , " Sevdiğiniz işi yapın , kendinize yüksek hedef koyun " dedi . Kariyer Zirvesi ' nde gençlere nasıl başarılı olduğunu anlatan Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv , inandığı yol üzerinde yılmadan çalıştığını belirterek , " İnsanın inandığı yolda iki şeyi yerine getirmesi lazım . Birincisi sevdiği işi yapmak . Bunun için iyi ve güçlü bir kalbe de ihtiyaç var . İkincisi ise sevdiği işi araştıran , geleceğe hitap eden bir işe adapte olan beyin " dedi .
Gençlere tavsiyeler de bulunan Ciliv , " Kendinize yüksek hedefler koymanız lazım . Samimi olacaksınız . Ayırımcılık yapmadan sevgiyle yaklaşacaksınız . Özellikle düşenlerin elinden tutup kaldıracaksınız . İnsanların sevgi ve güvenini kazanacaksınız . Yurt dışı deneyimi artık o kadar önemli değil . Fakat lisan çok önemli . Özellikle İngilizce öğrenmelisiniz " diye konuştu

" KÖKLERİNİZE SAHİP ÇIKIN "
Türkiye ' nin teknolojisini ilerletmek için çok çalıştığını söyleyen Ciliv şöyle devam etti : " Doğruyu yapmak , işinin hakkını vermek için bile teknolojiyi kullanmak lazım . Geleceğe yatırım yapmak için teknolojiyi anlayın ve iyi şekilde kullanın . Gençlerimizin köklerine sahip çıkması gerekir . Köklerimize sahip çıkmak inanç ve değerlere sahip çıkmakla olur . Elbette sıkıntılı günler geçireceksiniz . Bu sıkıntıları geleceğiniz için bir şans olarak görün . Yılmayın , sıkıntıları aşın ve geleceğe odaklanın . "