Mhp'li Kutluata, 2010 Birinci Çeyrek Büyüme Rakamlarını Değerlendirdi

MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Münir Kutluata, yüzde 11

  MHP Genel Başkan Yardımcısı ve TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi Münir Kutluata , yüzde 11 . 7 oranındaki büyüme rakamının büyütülecek hiçbir tarafı olmadığını belirterek , " En azından geçen yılın aynı döneminde yaşanan yüzde 14 . 5 küçülmeyi gölgede bırakacak bir rakam olsaydı " dedi .
MHP Genel Başkan Yardımcısı Kutluata , Meclis ' te düzenlediği basın toplantısında yaşanan ekonomik gelişmeler ve hükümetin aldığı tedbirlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu . TBMM ' nin tatile girmek üzere olduğunu ancak ekonomi ile ilgili hiçbir ciddi düzenleme yapılmadığını ifade eden Kutluata , dünya ülkeleri krizden çıkış şartlarını belirlemeye çalışırken hükümetin bu konuda hiçbir öngörüsünün bulunmadığını öne sürdü . Kutluata , " Ekonominin ve toplumun bütün kesimleri çöküş halindeyken hükümet ortada
yok " diye konuştu .
Türkiye ' de orta kesimin yok olduğunu ifade eden Kutluata , toplumun sağlık işareti olan orta kesimin yok olmasının tehlikelerine işaret etti . Toplumun fakirler ve zenginler şeklinde bir ayrışmaya götürüldüğünü öne süren Kutluata , Türkiye ' de hükümet tarafından gizlenen en önemli gerçeğin bu olduğunu bildirdi . Kutluata , " Orta kesimi yok edilmiş bir toplumun savrulmayacağı istikamet yoktur " şeklinde konuştu .
Hükümetin , krizden çıkış için sadece bir takım paketler açıkladığını anlatan Kutluata , her köşe başında bir karpuz sergisinin dikkatleri çekmesi halinde bunun , hükümetin işsizliğin çözümüne katkı amaçlı bir girişimi olarak değerlendirilebileceğini söyledi . Bu paketlerin hiçbirinin işsizliğe çare olamadığını dile getiren Kutluata , " Bunların hepsi sözdedir " dedi .
Kutluata , bugün büyüme rakamlarının açıklandığını ve 2010 yılının ilk çeyreğinde Türkiye ' nin yüzde 11 . 7 oranında büyüdüğünün görüldüğünü kaydetti . Geçen yılın aynı döneminde Türkiye ' nin yüzde 14 . 5 oranında küçüldüğüne işaret eden Kutluata , " Geçen yılki küçülmenin üstüne 11 . 7 gibi bir büyüme rakamının esasen büyütülecek hiçbir tarafı yoktur . Baz etkisinden kaynaklanıyor . En azından geçen yılın aynı dönemindeki küçülmeyi gölgede bırakacak bir rakam olsaydı " diye konuştu .
Kutluata , büyüme rakamları arttıkça dış açığın da büyümeye başladığını belirterek , ithalata dayalı büyüme rakamlarının , dış açığı da artırdığına dikkat çekti . İthalata dayalı ekonomi politikasından vazgeçilmesi ve Türkiye ' nin ürettiğini ihraç etmesine dayalı bir politikanın benimsenmesi gerektiğini vurgulayan Kutluata , hükümetin Türkiye ekonomisini bir borç sarmalı içine soktuğunu savundu .
Kutluata , açıklamalarının sonunda gazetecilerin sorularını cevapladı . Anayasa Mahkemesi ' nin , 5 . İş Mahkemesi ' nin , işçi emeklilerinin maaş adaletsizliğiyle ilgili başvurusunu reddettiğinin hatırlatılması üzerine " Emeklilerin çareyi mahkemede aramak zorunda kalması , bir ülke için ayıpların en büyüğüdür " değerlendirmesini yaptı . Bu insanların geçinemedikleri için mahkemeye gittiklerini belirten Kutluata , emeklilerin topyekün böyle bir beklenti içinde bırakılmasının çok yanlış olduğunu dile getirdi .
Kutluata , " Mahkemenin aldığı karara saygı duyuyoruz . Önemli olan emeklilerin mahkeme kapısında çare aramak zorunda bırakılmasıdır . Mahkeme kapıları yerine seçim sandığında çare ararlarsa sonuca daha kestirme ulaşacaklardır " şeklinde konuştu .