Vali Çolak, Bilgen'in ailesine taziyede bulundu

Siirt'te, İsrail saldırısında şehit düşen İbrahim Bilgen'in cenazesi bekleniyor. Şehidin cenazesi ile ilgili her türlü hazırlıklar sürerken Vali Musa

  Siirt ' te , İsrail saldırısında şehit düşen İbrahim Bilgen ' in cenazesi bekleniyor . Şehidin cenazesi ile ilgili her türlü hazırlıklar sürerken Vali Musa Çolak ve Emniyet müdürü Celali Topuz eşleri ile birlikte Bilgen ' in evine taziye ziyaretinde bulundu . Taziyelerin kabul edildiği işyerine de giden Çolak , açılan taziye defterini imzaladı .

Vali Çolak , Bilgen ' in eşi Suna ve küçük oğlu İsmail ' e başsağlığı diledi . Okunan Kur ' an-ı Kerim ' in ardından Müftü vekili A . Baki Bilgili dua okudu . Vali Çolak , Bilgen ' in eşi Suna Bilgen ve oğlu İsmail ' e başsağlığı diledi . Çolak , İsmail ' e devlet olarak her zaman yanlarında olduklarını belirtti .

Taziyelerin kabul edildiği yerde açıklamalarda bulunan Vali Çolak , " Türkiye Cumhuriyeti büyük bir devlettir . Her zaman büyüklüğünü , adaletini , hoşgörüsünü ve şefkatini göstermiştir . Biz hep böyle Gazze ' deki dindaşlarımıza , din kardeşlerimize , dostlarımıza yardım yapmışızdır . Kültürümüzde bu yardımlaşma , dayanışma vardır , kavgaya yer yoktur . Biz hep barıştan yanayız , hep sevgiden yanayızdır . İnancımızda , kültürümüzde , değerlerimizde bu vardır . Hiçbir zaman insanlarımız arasında ırk ayırımcılığı yapmayız . Türk ' üydü , Kürd ' üydü , Lazı ' ydı , Çerkezi ' ydi hepsi bizim vatandaşımız . Biz bu kardeşlerimizi kucaklarız . Başımıza musallat olan terör olaylarının arkasında dış güçlerin olduğu bilinmektedir . Daha dikkatli olacağız . " dedi .

Daha sonra taziye defterini imzalayan Çolak şunları yazdı : " İsrail ' in Gazze ' ye ambargosu nedeniyle orada mağdur durumda olan gönüldaşlarımıza insani yardım amacıyla Siirt ilimizden İbrahim Bilgen ' in şehit edilmesinden derin üzüntü duyuyoruz . Hemşehrimize Allah ' tan rahmet , kederli ailesine , yakınlarına ve milletimize başsağlığı diliyorum . Ruhu Şad olsun . "

İbrahim Bilgen ' in Marmara Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde okuyan küçük oğlu İsmail de yaptığı açıklamada , babasıyla gurur duyduğunu ve onun gibi ölmek istediğini belirtti . İsmail Bilgen , şunları söyledi : " Allah ' a şükür babamın bütün istedikleri oldu denilebilir . Zaten hayatını bu işe vermişti . Daima zulmün karşısında duruyordu . Babamın bir isteği yaşlanmadan ölmekti , inşallah elden ayaktan düşmeden ölürüm diyordu , diğer bir isteği de şehit olmaktı . İlk başta gidenler arasında değildi . Bu kafileye katılmak için çok büyük uğraş verdi . Mersin üzerinden kafileye dahil oldu . Araya hatırlı insanlar koydu . Orada tek amacı vardı , o da Filistinli halka destek vermekti . Ablukayı kırmaktı . İsrail ' in yaptığı zulümlere karşı daima durmuş bir insandı . Amacına ulaştı . Onunla konuştuğumda da bakarsın Allah şehadeti nasip eder demişti . Allah dileğini kabul etti . İnşallah Türkiye ve dünya ülkelerinin duruşuyla bu abluka da kırılmış olacak . "