Şırnak Üniversitesi Rektörü Akmaz Sempozyumu Değerlendirdi

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof

  Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof . Dr . Ali Akmaz 14-16 Mayıs 2010 tarihleri arasında düzenlenen Uluslararası Şırnak ve Çevresi Sempozyumu ' nun Şırnak ve ilçeleri için oldukça verimli geçtiğini söyledi .
Rektör Akmaz Şırnak Üniversitesi ' nin kuruluş yılında uluslararası bir organizasyon yapan ilk üniversite unvanı aldığına vurgu yaparak , " Düzenlediğimiz sempozyum önemli bir etkinlikti . 146 üniversite arasında kuruluş yılı itibarı ile uluslararası sempozyum düzenleyen ilk üniversite unvanını aldık . Sempozyum gerek katılımcılardan gerekse ulusal bazdaki basından olumlu tepkiler aldı . Katılımcılar bir dahaki etkinliği dört gözle beklediklerini ifade ettiler . 150 ' ye yakın akademisyenden 100 ' e yakın bir bölümü
Şırnak ' a ilk defa geldiler . Belçika ' dan etkinliğe katılan bir bilim insanı bir ifadesinde Şırnak ' ta bu kadar akademisyen katılımı beklemediğini ve bunun kendisini şaşırttığını söylemesi dikkatlerimizden kaçmadı " dedi .

ŞIRNAK HALKINA TEŞEKKÜR
Sempozyumun yüz tebliğli olduğunu söyleyen Akmaz , " İki ciltlik bir kitap bastırmayı düşünüyoruz . Biri özellikle tarihi ve kültürel bilgileri içeren bir kitap olacak . Diğeri de iktisadi ve üretimsel yönlü bir kitap olarak basılacak . Hatta burada ortak toplantı yaptığımız Nuh Tufanı ' nın tarihi süreci ile ilgili konu ile Cizre ' de Ahmedi Ciziri , Muhamet Nurulah Ciziri ' nin kitaplarını bir bildiri olarak da basmayı düşünüyoruz . Sempozyum üniversitemizde araştırma yapan arkadaşlarımıza da önemli proje kaynakları
oluşturacak . Çok güzel tepkilerle sempozyumu tamamladık . Bu bizim için gurur kaynağı . Bu başarı yalnız bizim değil hem medyanın hem de Şırnak halkının ciddi katkıları var . Bu katkılarından dolayı Şırnak halkına , sivil toplum kuruluşlarına teşekkür ediyorum " diyerek sözlerini tamamladı .