Kırıkkale Zabıta Ekipleri Dilencileri Metal Dedektör İle Arıyor

Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde duygu sömürüsü ile haksız kazanç sağlayan dilencilere karşı yeni çözümler üretti

  Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri kent merkezinde duygu sömürüsü ile haksız kazanç sağlayan dilencilere karşı yeni çözümler üretti . Metal dedektör ile üst araması yapmaya başlayan zabıta dilencilerin korkulu rüyası haline geldi .
Zabıta Müdürlüğü ' ndeki bayan personelin yetersizliği yeni çözümleri de beraberinde getirdi . Özellikle bayan dilencilerin yoğun olduğu kentte çalışma yapan zabıta ekipleri yaptıkları çalışmadan istenilen düzeyde sonuç alamıyordu . Ekipler dilencileri artık metal dedektör ile arıyor .
Bugün kent merkezinde yapılan dilenci operasyonunda rahat davranan dilenciler üzerlerinin dedektörle aranmasına kızdı . Dedektörle yapılan aramalarda gizli ceplerde bulunan bozuk paralar ortaya çıktı .
Daha önce Zabıta Müdürlüğü ' ne getirilen dilencileri yeteri kadar arayamadıklarını belirten Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürlüğü Başkomseri Salih Ekici , " Bayan görevli sayımız yetersiz olduğu için dilencilerde doğru düzgün üst araması yapamadan yasal işlemlerini yapıp gönderiyorduk . Şimdi ise aldığımız metal dedektörü ile üzerlerindeki para dahil tüm metal eşyalar ortaya çıkıyor " şeklinde konuştu .
El ile yapılan aramalarda istenilen sonuca ulaşamadıklarını ifade eden bayan zabıta memuru Gamze Eker Alsaç , " Dilencileri aradığımızda istenilen sonuca ulaşamadığımız için arkadaşlarla oturduk ve nasıl bir çözüm bulacağımızı tartıştık . Aklımıza metal dedektörü denilen cihaz geldi . Bugün denetimlerimizi bu dedektör yardımı ile yaptık ve çok güzel sonuçlar aldık . Çünkü ulaşamadığımız gizli ceplere dahi çok kolay ulaşmış olduk " dedi .
Zabıta görevlileri yakalanan dilencilerin üzerlerinde nüfus cüzdanları olmadığı için sadece üzerlerinde bulunan parayı alıp dilencileri gönderdiklerini de ifade etti .