Otellere enerji indirimi geldi, turizmcinin maliyeti düşecek

Enerji başta olmak üzere diğer girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla büyük sıkıntı yaşayan turizm sektörüne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindi

Enerji başta olmak üzere diğer girdi maliyetlerinin sürekli artmasıyla büyük sıkıntı yaşayan turizm sektörüne, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sevindirici haber geldi. Bakanlık, Turizm Yatırım Belgesi veya Turizm İşletme Belgesi alan yatırım veya işletmelerin tükettikleri elektrik enerjisi bedellerinin bir kısmını bütçeden karşılanacak.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan belgeli yatırım ve işletmelere enerji desteği verilmesine ilişkin Bakanlar Kurulu Kararı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Karara göre, elektrik enerjisi desteği miktarı, Bakanlık tarafından belgelendirilmiş turizm tesislerinin, tesisin bulunduğu ildeki mesken ve sanayi abonelerine uygulanan tarifelerden en düşüğü ile kendi abone grubuna uygulanan tarife arasındaki fark kadar olacak. Elektrik enerjisi desteği ödemeleri Bakanlık bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak. Destek, şantiye dönemi dahil tüketilen tüm elektrik enerjisi giderlerini kapsayacak.

Konuyu değerlendiren Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Sururi Çorabatır, enerji indiriminin sektöre maliyet yönünden önemli destek sağlayacağını söyledi.

İndirim oranının henüz netleşmediğini ifade eden Çorabatır, Bakanlığın fiyat farkını turizmcinin hesabına yatıracağını kaydetti. İşletmelerin destekten faydalanması için İl Turizm Müdürlüğü'ne başvurması gerektiğini vurgulayan Çorabatır, "Daha önce bu indirimleri alıyorduk. 2 yıl önce kaldırılmıştı. Geçen sene Ekonomi Koordinasyon Kurulu'ndaki sektörle ilgili toplantılarda enerji indiriminden tekrar faydalanmak istediğimizi bildirmiştik. Bakanlık bunun üzerinde durarak indirimin tekrar geri dönüşümünü sağladı. İlgili bürokratlara ve Türkiye Otelciler Federasyonu'na yaptıkları çalışmadan dolayı teşekkür ediyoruz." diye konuştu.