Pakdemirli: Gediktepe baskınındaki çoban açıklamasına kargalar bile güler

Eski Başbakan yardımcısı ve bakanlardan Ekrem Pakdemirli, Geçen hafta Hakkâri Gediktepe'deki karakol baskınından sonra yapılan açıklamalara, kargaları

  Eski Başbakan yardımcısı ve bakanlardan Ekrem Pakdemirli , Geçen hafta Hakkâri Gediktepe ' deki karakol baskınından sonra yapılan açıklamalara , kargaların bile güleceğini söyledi .

Aceleyle yapılan açıklamaların inandırıcılıktan uzak olduğunu belirten Pakdemirli , şunları kaydetti : " İki açıklama vardı ki kargalar bile güldü . Birincisi , karakoldakiler gelenleri çoban zannederek önlem almamış . Çobanlar , ne zamandan beri davarsız ve topluca geziyor? Çobanlar , sürünün büyüklüğüne göre 1 , 2 veya 3 kişi olur . Davar yoksa , gelen kişilerin çoban olma ihtimali var mı? İkincisi , gelenleri kaçakçı zannettiklerinden ateş açmamışlar . Kaçakçılar artık 20 ' şer , 30 ' ar kişi dolaşıyor , mallar için araba , katır , at gibi hayvanları kullanmayıp yüklerini kendileri mi sırtlıyor? Kaçakçılar , yükünü hayvanlarla bir yerden bir yere götürür ve azami iki kişidirler . Daha sonra yapılan bir açıklamada ise gelenlerin 250 değil , 45-50 kişi olduğu söylendi . Bunlardan 23 ' ü karakolu bastı denildi . Diğer yarısı ne yapıyordu saldırı sırasında? "

Terörle mücadelede özel eğitimli timlerin kullanılması gerektiğini vurgulayan Ekrem Pakdemirli , düzenli orduların gerillaya karşı mücadele edemeyeceğini söyledi : " Bizdeki ordu dünyanın , ikinci en büyük ordusu . Gel gör ki 4-5 bin baldırı çıplakla başedemiyor . Muazzam kaynaklar harcıyoruz . Bu paranın yarısını , ' Bize bir PKK ' lı getirip teslim edenlere bölüştüreceğiz . ' desek , PKK kendi içinde ortadan çatlar gider . Sınır güvenliğini orduya , dağdaki operasyonları Özel Harekât timlerine bırakın , bir yıl sonra PKK Güneydoğu Anadolu ' dan silinir . "