Milletvekili Kirişçi, Başkan Sözlü'yü kınadı: Bu tür seviyesiz ithamları asla tasvip etmiyoruz

AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi, Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü'nün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik sarfettiği 'PKK'lıların

  AK Parti Adana Milletvekili Vahit Kirişçi , Ceyhan Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü ' nün , Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ' a yönelik sarfettiği ' PKK ' lıların mı başbakanısınız? ' şeklindeki sözlerini kınadı .

Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Kirişçi , Belediye İş Sendikası Adana Şubesi kongresinde Sözlü ' nün , AK Parti Genel Başkanı ve Türkiye Cumhuriyeti ' nin Başbakanı ' na yaptığı seviyesiz ithamları asla tasvip etmediğini vurguladı . Türkiye ' nin kronik hâle gelmiş sorunlarının çözümü için büyük gayret sarf eden Başbakan ' a böylesine ağır ve seviyesiz ithamlarda bulunanlara en güzel cevabı milletin vereceğini aktaran Kirişçi , AK Parti ' nin sağduyunun , birliğin ve kardeşliğin sesi olduğunu kaydetti . Kirişçi , " Kim ne derse desin teröre , terör yandaşlarına , terörün akıttığı kandan beslenenlere karşı sürdürdüğümüz mücadeleyi aynı kararlılıkla devam edeceğiz . " dedi .

Hükümetin terörle mücadeleye çok yönlü devam ettiğini ifade eden Kirişçi , bu mücadeleyi görmemezlikten gelen Belediye Başkanı ' nın , Başbakan ' ı eli kanlı terör örgütü ile özdeşleştirmeye çalışmasının abesle iştigal olduğunu dile getirdi . Ahlaki olmayan bu tür çirkin yakıştırmaları tasvip etmenin mümkün olmadığını vurgulayan Kirişçi , bu tarz yorum ve değerlendirmelerin kimseye fayda sağlamayacağını bildirdi . Kirişçi , " Böylesine önemli bir meseleyi kendi çıkarları için siyasi polemik malzemesi haline getirmek , rencide edici eleştirilerde bulunmak , terör örgütünün amaçlarına hizmet eden büyük bir sorumsuzluk örneği değil de nedir? " diye sordu .

Herkesin eleştiri hakkının var olduğuna işaret eden Vahit Kirişçi , ancak kimsenin ' eleştiri yapıyorum diye ' konuları farklı mecralara çekerek kişilerin saygınlığı ile oynama ve onlara hakaret etme yetkisine sahip olmadığını söyledi . Kirişçi , " Kem söz sahibine aittir ' sözünden hareketle , bu tür çirkin ve seviyesiz yakıştırmaları asla tasvip etmediğimizi bir kez daha belirtmek istiyorum . " değerlendirmesini yaptı .