Kuzey İngiltere'nin en büyük camisi Blackburn şehrinde açıldı

Katar Kraliyet Ailesi'nin yardımlarıyla yaptırılan Yeni Cami (The New Mosque) İngiltere'nin Blackburn şehrinde ibadete açıldı. Caminin resmi açılışı i

  Katar Kraliyet Ailesi ' nin yardımlarıyla yaptırılan Yeni Cami ( The New Mosque ) İngiltere ' nin Blackburn şehrinde ibadete açıldı . Caminin resmi açılışı için düzenlenen resepsiyona Lordlar Kamarası üyesi Lord Patel ' de katıldı . Kuzey İngiltere ' nin Lancashire bölgesinin en büyük camisi olan The New Mosque ' da aynı anda bin 500 kişi ibadet edebilecek . Cami , daha önce küçük bir mescidin bulunduğu arazi üzerinde yapıldı .

Seçim bölgesi olan Blackburn ' da söz konusu caminin yapımına başından beri destek veren Lord Patel , binlerce kişinin bu projeye destek verdiğini belirterek , bir rüyanın gerçekleştirildiğini söyledi . Camiyi sadece bir ibadet yeri olarak değil , aynı zamanda öğrenme merkezi olarak da tanımlayan Lord Patel , yeni nesil için de caminin önemli görevler üstleneceğinin altını çizdi .

Caminin içinde çocukların dini eğitim alacağı merkezler de var . Caminin yanında ise Yatılı Kız Okulu bulunuyor . Yatılı Kız Okulu , hükümetin desteği ile kurulan ilk İslami okul olma özelliğini taşıyor .

Blackburn , aynı zamanda Dışişleri eski Bakanı Jack Straw ' un da seçim bölgesi Straw , daha önce yaptığı , " kadınların peçe takması toplum içindeki iletişimi güçleştiriyor " sözleriyle büyük tepki çekmişti . Straw , Mayıs ayında yapılan seçim öncesi kampanyada ise seçim bölgesinde yaşayan halktan bu sözleri nedeniyle özür dilemişti .