Hazır Giyim Sektörünün 2023 Hedefi 60 Milyar Dolar İhracat

Uludağ İhracatçı Birlikleri (UİB) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği (UHKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya, 2023 yılında Türkiye'nin 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediğini, hazır giyim ihracatını da 60 milyar dolar seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı

Hazır Giyim Sektörünün 2023 Hedefi 60 Milyar Dolar İhracat
  Uludağ İhracatçı Birlikleri ( UİB ) Koordinatör Başkanı ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( UHKİB ) Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya , 2023 yılında Türkiye ' nin 500 milyar dolar ihracat rakamına ulaşmayı hedeflediğini , hazır giyim ihracatını da 60 milyar dolar seviyesine çıkarmayı amaçladıklarını açıkladı .
Denizli Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( DETKİB ) , Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( EHKİB ) , İstanbul Tekstil ve Konfeksiyon İhracatçı Birlikleri ( İTKİB ) , Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ( UHKİB ) başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı sektör kurulu toplantısı Bursa ' da yapıldı . Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Sektör Kurulu üyeleri , 10 yıl içinde 1 , 5 milyon kişilik istihdam oluşturmayı planladıklarını , hazır giyim sektörünün 2023 ihracat hedefini 60 milyar dolar olarak belirlediklerini açıkladı .
İstihdam ve ihracat rakamlarına yönelik hedeflerin açıklandığı toplantıda , ' Rotamız tam yol ileri ' diyen Uludağ İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Şenol Şankaya , ihracat yapmaktan vazgeçmeyeceklerini söyledi .
Türkiye ' nin 2023 ihracat hedefinin 500 milyar dolar olduğunu , hazır giyim sektörünün kendisine çok güçlü bir perspektif çizmesi gerektiğini vurgulayan Şankaya , " Hazır giyim sektörü olarak 2023 yılı için 60-70 milyar dolarlık bir ihracat değeri öngörüyoruz " dedi .
Şankaya , " Uzun yıllardır hazır giyim sektörü ülke ihracatında en büyük gurur kaynaklarından biridir . Bundan 10 yıl sonra Türkiye ' nin dünya çapında bir üretim ve ihracat üssü olacağına inanıyoruz . Bu kapsamda da sektörümüzde 1 , 5 milyon kişilik istihdam oluşturmayı hedefliyoruz " diye konuştu .
Son haftalarda gündemde yer alan " silikozis " hastalığına da değinilen toplantıda , Türkiye aleyhine oluşabilecek tartışmalardan uzak durulması gerektiği kaydedildi . Sektör kurulu üyeleri , " Ülkemizin denim ihracatının 2 milyar dolara yaklaştığı bugünlerde ülkemiz aleyhine oluşacak tartışmalara mahal verilmemelidir . Bu hassas konunun uluslararası boyutta suiistimal edilmesinin önüne geçilmeli ve aynı zamanda çalışan sağlığı ile ilgili genelgenin etkin şekilde uygulanması konusunda tüm ihracatçılar sorumluluklarını yerine getirmeli " şeklinde açıklama yaptı .
" RUSYA İHRACATÇILARIMIZI MAĞDUR EDİYOR "
Türk ihraç ürünlerine karşı Rusya gümrüklerinde uygulanan aşırı kontrollerden şikayet edilen toplantıda , bu kontrollerin Rusya ile ticaret yapmaya çalışan ihracatçılarımızı mağdur ettiğini ve iki ülke arasındaki ticareti engeller hale geldiği belirtildi . Sektör kurulu üyeleri adına konuşan UHKİB YK Başkanı Şenol Şankaya :
" Buna çözüm çare bulunması için kamu görevlilerine büyük sorumluluk düşüyor . Daha önce imzalanan protokollerin gereğinin yerine getirilmesi için ihracatçıların ve kamu otoritelerinin ısrarcı olması çok önemli . Ayrıca Rusya tarafından tekstil , hazır giyim ve deri ürünlerine uygulanan çok yüksek gümrük vergileri ile referans fiyatların hükümetler arası görüşmelerle makul seviyelere indirilmesi gerekmektedir " dedi .