Yılmaz Muratpaşa Esnafı İle Biraraya Geldi

Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Muratpaşa ilçe esnafıyla biraraya geldi.

Yılmaz Muratpaşa Esnafı İle Biraraya Geldi
Antalya İl Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, Büyükşehir Belediyesi Kültür Salonu'nda Muratpaşa esnafı ile turizm sezonunda yaşanan sorunlarla ilgili bir toplantı yaptı. Yılmaz, Antalya'da son yıllarda artan hanutçuluğun mutlaka bitirilmesi gerektiğini belirterek, "Hanutçuluk yapan esnafa en ağır cezalar verileceği gibi gerekirse işletme ruhsatları iptal edilecek. Hanutçulukta Mobese kameralarından da yararlanacağız. Ticari işletmelerin önünde bekleyip işyerine müşteri çekmeye çalışan hanutçular, Antalya halkını ve özellikle yabancı turistleri çok rahatsız ediyor. Bu tablo ilimize hiç yakışmıyor" dedi.
Esnafın toplumun dinamiklerini temsil ettiğini belirten Yılmaz, "Güvenliğin olmadığı yerde ticaret, ticaretin olmadığı yerde güvenlik olmaz. Suçların oluşmasına neden olan ve güvenli yaşama etki eden olumsuz faktörler giderilmeli. Yeni suç yöntemleri ve bunlarla nasıl mücadele edilebileceği hakkında vatandaşları bilgilendirilerek konuya daha duyarlı kalınmasını sağlamak, vatandaşların huzur ve güven ortamı içerisinde yaşamasına yönelik yürütülen 'Toplum Destekli Polislik Hizmetleri' çerçevesinde 'Esnaf Koruma ve Kollama Projesi'ni de faaliyete geçirdik" şeklinde konuştu.
Esnafı son günlerde meydana gelen terör saldırıları nedeniyle de uyaran Yılmaz, "Vatandaşlar ve esnaf gördüğü, duyduğu olumsuzlukları zaman kaybetmeden emniyet güçlerine bildirsinler. Antalya 5 bin emniyet personeli görev yapıyor, bunların 10 bin gözü bulunuyor ancak Antalya'da 1 milyon kişi yaşıyor. Bunların da 2 milyon gözü bulunuyor. Bu gözlerden hiçbirşeyin kaçamaz. Bu birliktelik ile daha etkili ve verimli bir güvenlik hizmeti verilecek" ifadelerini kullandı.
Toplantıda Antalya Emniyet Müdürlüğü Basın ve Halkla İlişkiler Şube Müdürü Akif Aktuğ da toplantıya katılanlara Esnaf Koruma ve Kollama Projesi'ni esnafa tanıttı.