İstanbul'daki önemli sanatçı ve tasarımcılar bir araya geliyor

Önemli sanatçıları ve tasarımcıları buluşturan "Liberatum" kültür festivali, bu yıl "İstancool" adı altında, İstanbul'da düzenleniyor. İstanbul'un seçilmesinin gerekçesi ise kentin kültürel çeşitliliği

İstanbul, temmuzu sanat, edebiyat, sinema ve tasarım dünyasından isimleri buluşturan Liberatum festivallerinin 10'uncusu olan 'İstancool' adlı kültür festivaliyle karşılayacak. 2 - 4 Temmuz arasında film gösterimleri, panel ve söyleşilerle sürecek olan festival, yazar Elif Şafak'tan mimar Zaha Hadid'e, ressam Haluk Akakçe'den oyuncu ve model Lily Cole'e, farklı alanlardan 20'yi aşkın ismi bir araya getirecek.

'İstancool', 2000'den bu yana kültür ve sanat dünyasının önemli isimlerini bir araya getirmeyi amaçlayan Liberatum markasının festivallerini düzenleyen Pablo Ganguli (27) tarafından hazırlanmış. 'Liberatum' aslında İngiltere merkezli uluslararası bir kültürel diplomasi markası. 2000'den bu yana Rusya, Papua Yeni Gine, Fiji gibi ülkelerde kültür festivallerine de adını vermiş. Ganguli, İstanbul'u tercih etmelerinin sebebini İstanbul'un tarihine ve kültürel çeşitliliğine bağlıyor ve "İstanbul'da kimse birbirine benzemiyor" diyor.


sabah